“Eu cu cine am votat?”

Este întrebarea pe care toți votanții Partidului Social Democrat ar trebui să și-o pună.

Trăind în ultimele săptămani cu speranța că lumina de la capătul tunelului este aproape și că România poate în sfârșit să fie vârful de lance al Europei în ceea ce privește alianța strategică cu Statele Unite, iată-ne aflați totuși într-o criză politică care e departe de a lua sfârșit.

Astăzi am avut parte de un act politic în care interesele personale și dedesubturile politice au jucat un rol mai important decât grija guvernării României.

Un act politic care a fost la un pas să aducă minorităților maghiare privilegiul de a fi stăpane peste meleagurile pentru care strămoșii noștri și-au dat viața.

Am asistat la un circ politic ieftin desprins parcă din filmele de cel mai prost gust în care “daddy”, în persoana lui Liviu Dragnea, și-a mazilit efectiv omul căruia nu în urmă cu mult timp i-a acordat încrederea de a guverna România.

Trăim niște zile în care cu siguranță marea majoritate a cetățenilor României și-au pus întrebarea: “Cum într-un “act de sinucidere”, un “căpitan de vas” poate să convingă un întreg “echipaj” să se scufunde cu el?”

Cu siguranță că nu puterea de convingere a omului care astăzi conduce Partidul Social Democrat a făcut ca majoritatea parlamentarilor să-l urmeze, ci mai degrabă mirosul de ciolan de la guvernare a făcut-o.

Mai este legitim un guvern PSD?

Mulți specialiști spun că nu, insă cu siguranță Liviu Dragnea îl va forța pe Klaus Iohannis să desemneze un premier din partea PSD-ului.

Mai poate Președintele României să ofere încrederea acestui partid?

După declanșarea acestei crize politice putem pune un semn mare de întrebare.

Principalul scop al acestui circ politic să fie suspendarea Președintelui?

Foarte probabil, având în vedere dorința tot mai mare de putere a celor doi lideri politici și ascensiunea extraordinară pe care Klaus Iohannis a avut-o în ultimul an.

Astfel că întrebarea “Eu cu cine am votat?” ar trebui să fie în gândul tuturor celor care au votat PSD pe 11 Decembrie, deoarece se pare că PSD nu mai înseamnă de mult un partid politic democratic.

Mai nou PSD înseamnă un singur om, Liviu Dragnea.

Sursa foto


Citește și alte articole scrise de Călin Constantin Balabasciuc
○ Sfârșit de an în Colegiul Național Militar „Stefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc