Eurovision Song Contest, competiția muzicală desfăşurată anual în Europa, va ajunge în anul 2018 la ediția cu numărul 63, continuând să fie unul dintre cele mai longevive concursuri televizate din lume. Cu o audiență mondială de aproape două sute de milioane de telespectatori, în anul 2017, într-o scădere față de anul 2016, în care fusese depășit acest prag, concursul avea nevoie de o noutate.

Astfel, în urma deciziei organizatorilor, regiunea asiatică va avea parte de propriul concurs Eurovision, organizat de către European Broadcasting Union, cei ce se ocupă şi de organizarea concursului Eurovision în Europa. Eurovision Asia Song Contest va fi organizat după aceleași reguli ca cele ale concursului original, doar că într-un singur show, fără a exista semifinale.

Deşi inițial concursul trebuia să se afle la prima ediție încă din acest an, din cauza unor probleme politice, dar şi din cauza neînțelegerilor dintre organizatori, startul a fost amânat cu un an. Australia, țară ce nu face parte din Europa, dar care a participat la ultimele trei ediții ale concursului Eurovision, va fi, cel mai probabil, gazda noului concurs.

Regiunea Asia-Pacific va avea, cel mai probabil, mai puțin de douăzeci de candidate, fiind abia la prima ediție. Printre țările ce şi-au anunțat până acum prezența la Eurovision Asia Song Contest se numără China, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Hong Kong, Noua Zeelandă, Vanuatu, Insulele Solomon şi Australia.


Citește și alte articole despre Eurovision
○ Eurovision 2017 – România în finala, bloggeri dezamăgiți!