Deși tocmai a împlinit vârsta de 36 de ani, regele tenisului, Roger Federer, a reușit să egaleze un record deţinut de rivalul său, Rafael Nadal. În urma celor două finale din acest an, cele de la Miami și Indian Wells, Roger Federer a ajuns la 44 de finale jucate în turneele Masters 1000, cu doar una mai puţin decât Nadal.

Doar că, odată cu calificarea sa în finala de la Montreal, Roger tocmai a egalat acest record, unul dintre puţinele recorduri ce nu îi aparţineau.

De asemenea, Federer, prin prezenţa sa în ultimul act de la Montreal, și-a depașit recordul stabilit în acest an la Miami, devenind cel mai bătrân finalist la un turneu Masters 1000, la cei 36 de ani ai săi.

Dacă va reuși să își adjudece trofeul, Federer își va îmbunătaţii un alt record, cel mai bătrân câștigător al unui turneu Masters 1000.

Iar sezonul e departe de a se fi încheiat. Elveţianul poate să devină jucătorul cu cele mai multe finale Masters 1000 disputate, în cazul unei finale la Cincinnati, turneu ce se va desfășura săptămâna viitoare și la care va lua parte și spaniolul Rafael Nadal.

Deși au ajuns la 36, respectiv 31 de ani, Roger Federer și Rafael Nadal continuă să domine tenisul mondial, cei doi revenind pe primele poziţii ale ierarhiei mondiale.

Turneul de la Montreal, cât și cel de la Cincinnati sunt poate cele mai importante turnee din cariera celor doi sportivi, ambii având șansa de a redeveni lider mondial, poate pentru ultima oară în întreaga lor carieră.

Sursă foto: The Field