Câștigător a cinci ediții de Australian Open, turneul la care a ajuns cel puțin în faza semifinalelor în ultimii 14 ani (excepție făcând sezonul 2015-2016), Roger Federer a reuşit calificarea în ultimul act, după abandonul asiaticului Chung. Calificat surprinzător în semifinalele competiției, sud-coreeanul Hyeon Chung, în prezent numărul 58 mondial, a abandonat la scorul de 6-1, 5-2 pentru Federer, într-un meci care părea decis încă din primele schimburi. Elvețianul Roger Federer nu a pierdut niciun set la acest turneu şi este tot mai aproape de trofeu, pe care tot el l-a câștigat şi în sezonul trecut.

Legendarul Roger Federer, ajuns în cea de-a 30-a finală a unui turneu de Grand Slam

Doar de nouă ori a pierdut Roger Federer în ultimii 14 ani la acest turneu, câștigând de 77 de ori, având un procentaj de aproape 90%. În ultimul act, Roger Federer va da peste croatul Marin Cilic, ajuns în prezent numărul trei mondial, cel care ocupa poziția a șasea înainte de debutul Australian Open. Roger Federer a declarat, la sfârșitul confruntării din semifinale, că nu are nimic de îmbunătățit în jocul său, care funcționează perfect în prezent.

Roger Federer: “Trebuie doar să joc un meci bun. În acest moment, nu este vorba de a îmbunătăți ceva, în mod special. Cred că am făcut totul bine. Sper doar că voi avea un start bun la meci. Sper că pot începe să servesc bine de la început. Sunt foarte mulțumit de faptul că jocul meu a fost bun de la începutul turneului până acum. Am reuşit să câștig toate meciurile fără a ceda un set. Lucrurile trebuie să continue, în aceeaşi manieră.”

Sursă foto: trbimg.com


Citește și alte articole despre sport
Kamil Stoch câştigă toate cele patru ediții de la Turneul celor patru trambuline, egalând recordul lui Sven Hannawald