Roger Federer a scris istorie în întâlnirea de astăzi cu Rafael Nadal, elvețianul ajungând la 5 victorii consecutive contra lui Rafa. Spaniolul conduce însă în ceea ce privește partidele directe, acesta reușind să câștige de 23 de ori, în timp ce Federer a simțit gustul victoriei doar de 15 ori.

Astăzi a făcut-o din nou, impunându-se în finala de la Shanghai cu scorul de 6-4, 6-3, adjudecându-și astfel victoria cu numărul 700 pe hard.

Federer a început meciul cum nu se putea mai bine, obținând break-ul încă din debutul partidei. Apoi a urmat o serie excelentă pentru elvețian pe propriul serviciu, unde nu a oferit nicio șansă de break pentru Nadal și nu a pierdut decât 8 puncte. Roger a jucat perfect și a avut inițiativă, statistica loviturilor direct câștigatoare fiind de 28-12.

Cel mai probabil Rafael Nadal va termina anul 2017 pe prima poziție, diferența dintre cei doi fiind în momentul de față de 1960 de puncte. Totuși, Federer are șansa lui la locul 1 ATP, dar pentru asta este nevoit să practice același tenis bun ca și astăzi și să nu facă niciun pas greșit.

Dacă nu intervin probleme de ordin medical sau personal, Federer și Nadal vor mai participa în acest an la turneele de la Basel, Paris și Londra.

Cu acest titlu de la Shanghai, Federer l-a egalat pe Ivan Lendl în ceea ce privește trofeele câștigate all-time, ambii având 94 de turnee în palmares.

Sursă imagine principală: pagina oficială de Facebook a lui Roger Federer


Citește și alte articole despre tenis
○ Hawk-Eye Live, premieră absolută în tenis