După victoria deloc surprinzătoare a elvețianului Roger Federer în fața germanului Philipe Kohlschreiber, din faza optimilor competiției de simplu de la US Open, duelul din semifinale, dintre Federer și Nadal, este din ce în ce mai aproape să devină realitate.

Confruntarea așteptată de toți iubitorii tenisului de câmp va avea loc în cazul în care ambii jucători își câștigă meciurile din faza sferturilor de finală.

De o singură victorie mai au nevoie cei doi pentru a avea șansa de a-și disputa propria lor finală, într-un meci ce ar putea decide liderul mondial. Un astfel de scenariu este destul de probabil, dacă ținem cont de numele adversarilor împotriva cărora vor juca.

Rafael Nadal îl va întâlni în faza sferturilor de finală pe rusul de doar 19 ani, Andrey Rublev, sportiv ce află la prima sa participare la turneul de Mare Şlem de la US Open.

Experiența este principalul argument al spaniolului Rafael Nadal, actualul lider mondial din tenisul masculin.

Federer și Nadal, aproape de "finala din semifinale"
Sursă foto: Herald Sun

De partea cealaltă, Roger Federer, câștigător a zece turnee de Mare Şlem pe hard (cinci titluri la US Open și cinci titluri la Australian Open), pare favorit să ajungă în semifinalele competiției, fiind de aşteptat ca elvețianul să se impună în fața spaniolului Del Potro, într-o dispută ce nu va fi deloc ușoară.

Acesta a reușit să treacă în turul premergător de tânărul Thiem, unul dintre puținii jucători ce conducea în meciurile directe cu Roger Federer.

Del Potro și Federer s-au mai întâlnit în acest an, la turneul de la Miami, elvețianul impunând-se fără prea mari probleme. Rafael Nadal conduce în prezent clasamentul mondial, fiind urmat, la exact 500 de puncte, de Roger Federer.

Astfel, o calificare a elvețianului în finala competiției nu ar însemna și o schimbare a liderului mondial, finalistul primind cu mai puțin de 500 de puncte decât semifinalistul.

Astfel, Roger devine obligat la o victorie și în finală, pentru a ajunge lider mondial. Care va fi deznodământul final, și cine va fi lider mondial după acest turneu, rămâne de văzut.

Cert este că doi jucători, de 31, respectiv 36 de ani, domină tenisul mondial, în ciuda vârstei înaintate.