Multi oameni sunt de parere ca daca avem multi bani suntem impliniti si fericiti.

Dar este oare adevarat?

Dintr-o perspectiva economica, am putea spune ca da. Mai multi bani inseamna ca putem cumpara lucrurile dorite si astfel traim o viata implinita. Problema este insa, ca aceasta fericire este una temporara, care dispare incet, dar sigur.

Sunt convins ca ai avut si tu momente in viata ta cand ai economisit bani pentru a-ti cumpara ceva anume: telefon, masina, haine, orice; pe moment ai fost super incantat si te simteai bine pentru ca ai reusit sa iti indeplinesti visul, daca ii putem spune asa.

Esti insa de acord ca dupa o zi, o saptamana, o luna sau un an a disparut acea fericire? Cel mai probabil raspunsul este da, pentru ca toti am trecut prin asta.

Oamenii au tendinta sa cumpere lucrurile pe care si le doresc, nu neaparat pe cele de care au nevoie. Este necesar sa ai ceas pe mana cand ai un telefon in buzunar? Nu. Dar totusi il ai, pentru ca asta iti doresti.

Nu spun ca este un lucru rau, ci doar ca trebuie sa existe un echilibru intre dorinta si nevoie.

In goana dupa bani, ne pierdem de multe ori ratiunea si incercam sa facem totul cat mai repede, neglijand astfel aspectele importante.

Spune-mi tu, din punctul tau de vedere, ce ai de castigat daca pana la 60 de ani lucrezi zi de zi ca sa ai casa sau masina visurilor tale, dar dupa aceea nu te poti bucura de ele? Ai bani, ai tot ce-ti doresti, cinste tie.

Dar vezi tu, in momente de genul, ai nevoie de alte lucruri, de care probabil nu te poti bucura pentru ca acel echilibru intre dorinta si nevoie de care spuneam mai sus nu a existat niciodata.

Daca vrei sa ai parte de fericire, traieste-ti viata in timp ce faci bani, nu dupa, o sa fie prea tarziu.