Prestigiosul eveniment muzical, fondat în memoria compozitorului și violonistului George Enescu, a ajuns la ediția cu numărul XXIII.

Dacă la începuturile sale, festivalul se desfășura din trei în trei ani, pentru ca din 1979 să se desfășoare neregulat, prin Hotărârea de Guvern nr. 258 din 13 martie 2002, festivalul a început să se organizeze din doi în doi ani.

Prima ediție a festivalului s-a ținut doar în București, o serie de personalități marcante luând parte la aceasta. Acum, la 59 de ani distanță de la apariția evenimentului, concerte vor avea loc nu doar în București, ci și în alte șapte orașe din țară.

Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Iași, Bacău și Ploiești se alătură capitalei, urmând ca și în aceste orașe să fie programate concerte.

La evenimentul din acest an sunt așteptați, printre alții, violoniștii David Garret și Anne-Sophie Mutter, bas-baritonul Bryn Terfel, premiat cu Grammy, tenorul Jonas Kaufmann, cel ce în anul 2013 primea titlul pentru cea mai bună voce masculină de la Operă, dar și orchestrele London Philharmonic Orchestra si Munchner Philharmoniker.

Deschiderea oficială a evenimentului din acest an va fi făcută de Orchestra Filarmonicii din Londra, dirijată de Vladimir Jurowski, ce va interpreta un fragment din opera scrisă de George Enescu, Oedipe.

Televiziunea națională din România va transmite majoritatea concertelor ce se desfășoară cu casa închisă, biletele fiind epuizate în mare măsură.

Trebuie menționat faptul că site-ul oficial al evenimentului a fost victima unui atac informatic, astfel că se recomanda ca programul să fie văzut pe site-ul eventim.

Sursă foto: larevista.ro


Citește și alte articole despre muzică
○ Johann Sebastian Bach – curiozități din viața compozitorului german