Goodyear Tire & Rubber Company, compania producătoare de anvelope pentru automobile, motociclete, SUV-uri, avioane, dar și pentru camioane de mici și mari dimensiuni a ajuns la a 119-a aniversare, prilej de sărbătoare pentru cei aproape 70.000 de angajați.

Fondată în anul 1898 de Frank Seiberling, compania, în mod surprinzător, nu a preluat numele acestuia, așa cum se obișnuia în acele vremuri.

Denumirea de Goodyear a fost dată după numele chimistului Charles Goodyear, cel ce a dezvoltat cauciucul vulcanizat. La debut, compania avea doar 13 angajați ce fabricau doar anvelope de biciclete, plăcuțe de potcoavă din cauciuc și jetoane de poker.

Charles Goodyear.
Charles Goodyear. Sursă foto: wikipedia.org

Expansiunea Goodyear începe în anul 1926, cel în care compania a fost desemnată cea mai mare producătoare de cauciuc din lume. Goodyear deja producea anvelope pentru aeronave și automobile, dar și baloane de observare pentru armata americană.

Între anii 1969 și 1974, într-o perioadă de doar cinci ani, Goodyear reușește încasări de 2 milioane de dolari, cu un milion mai puțin decât reușise compania de la fondarea sa, în mai bine de 70 de ani.

În prezent, anvelopele produse de compania americană continuă să domine piața producătoare de pneuri pentru automobile, ocupând prima poziție intr-un clasament realizat pe parcursul ultimilor cinci ani de reviste europene de renume în industria auto.

În 80% dintre cazuri, anvelopele Goodyear au fost recomandate, primind calificativul 2 sau 3, pe o scara de la 1 la 3.


Citește și alte articole asemănătoare
○ 91 de ani de la fuziunea ce a dus la apariţia mărcii Mercedes-Benz