Larry Page, împreună cu Sergey Brin, doctoranzi la acea vreme la Universitatea Stanford din California, lansează în data de 4 septembrie a anului 1998 compania Google Inc., cu scopul de a promova motorul de căutare lansat de aceștia cu un an mai devreme.

Inițial era vorba de un proiect desfășurat pentru facultate, însă lucrurile au luat o altă turnură odată cu implicarea directă a companiei Sun Microsystems, a cărui fondatori erau tot foști doctoranzi de la Universitatea Stanford.

Andy Bechtolsheim, unul dintre fondatorii Sun, decide să ofere suma de 100.000 de dolari pentru demararea proiectului ce avea să se numească Google. Andy era de părere că un motor de căutare poate să revoluționeze lumea, lucru ce s-a confirmat, câțiva ani mai târziu.

Birourile Google din Budapesta.
Birourile Google din Budapesta. Sursă foto: officelovin.com

La mai puțin de zece ani de la lansarea Google, în anul 2007, compania ajunge să fie desemnată cea mai puternică marcă globală, detronând Microsoft, Coca Cola ori Apple, printre altele.

Motorul de căutare oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor din web, fiind disponibil în 123 de limbi, având o bază de date cu peste 25 de miliarde de pagini de situri web.

Mai bine de patru miliarde de căutări zilnice sunt efectuate pe motorul de căutare Google, acesta acoperind aproximativ 80% dintre căutările pe internet, fără a avea un competitor real.

Dacă înainte de anii 2000 construirea unui index de 20 de milioane de pagini le-ar fi luat celor de la Google mai bine de o lună, această sarcină este îndeplinită în prezent în mai puțin de un minut.

O altă statistică interesantă, ce ne arată progresul extraordinar al companiei este cea a căutărilor pe internet: dacă în primul an de la lansare, Google deservea aproximativ zece mii de căutări pe zi, această cifră este în prezent triplă, însă în doar o secundă.


Citește și alte articole despre Google
○ Google vrea tot. Acum, chiar si piața locurilor de muncă