După o serie neîntreruptă de şapte înfrângeri în fața sportivei Maria Sharapova, pentru Simona Halep a venit şi prima victorie. Halep se impune în două seturi (6-2 6-2) în fața rusoaicei şi accede în faza sferturilor de finală ale turneului de la Beijing.

Poate că nu victoria în sine este de o importanță majoră, ci mai degrabă momentul şi turneul în care această victorie este obținută. Deşi nu este vorba de un turneu de Grand Slam, Halep are şansa să o depăşească la puncte pe Garbine Muguruza, şi astfel, să devină noul lider mondial în clasamentul WTA.

În prezent, Simona Halep se află la 395 de puncte în spatele spanioloaicei, astfel că o calificare în finala turneului de la Beijing o poate propulsa pe prima poziție, însă cu condiția ca turneul să nu fie câştigat de Plíšková sau Svitolina, urmăritoarele directe ale româncei, ocupantele pozițiilor trei şi patru.

Simona Halep mai are nevoie de doar două victorii pentru a ajunge în ultimul act al turneului Premier Mandatory de la Beijing.

În eventualitatea în care va trece de următorul tur, acolo unde cel mai probabil o va întâlni pe Agnieszka Radwanska, pentru Simona poate urma o nouă confruntare de coşmar, împotriva tinerei Jelena Ostapenko, pentru un loc în finală.

Sursă imagine principală: wtatennis.com