Mult așteptatul upgrade al rețelei Bitcoin, Segwit2x, nu va mai avea loc. Acesta era programat la atingerea blocului cu numărul 494784, care urma să aibă loc în jurul datei de 16 noiembrie. Inițiatorii acestui hard fork controversat acuză lipsa de consens a comunității Bitcoin pentru această decizie.

Update-ul își propunea să mărească, capacitatea de stocare a unui bloc, cu scopul de a mări scalabilitatea rețelei Bitcoin. Suspendarea inițiativei a fost anunțată pe email, de către CEO-ul portofelului virtual BitGo, Mike Belshe. Acesta este unul dintre susținătorii de seamă ai proiectului.

Acesta a scris:

“Scopul nostru a fost mereu să introducem un upgrade cât mai lipsit de evenimente neplăcute. Chiar dacă credem cu tărie în utilitatea măririi capacității blocurilor, credem că există ceva cu mult mai important: păstrarea unei comunități unite. Din păcate, ne este clar că în acest moment nu am construit suficient consens în jurul ideii de creștere a mărimii unui bloc. Continuând pe aceeași cale, comunitatea s-ar putea diviza, iar aceasta ar fi un pas înapoi pentru creșterea Bitcoin. Acesta nu a fost niciodată scopul Segwit2x.”

Inițiativa Segwit2x a fost privită cu scepticism de o mare parte a comunității, deoarece lărgirea capacității de stocare a informației într-un bloc, aduce o posibilă vulnerabilizare a blockchain-ului Bitcoin, lăsând calea unor atacuri de tip DoS. Acest fapt a dus la dispute aprinse de-a lungul ultimelor luni în comunitate.

Sursă imagine principală: idlewild.org


Citește și alte articole asemănătoare
○ Bitcoin, aproape de adopția în masă
○ Amazon cumpără trei domenii web asociate criptomonedelor