Poate ai văzut în mall, pe stradă, sau în parcuri, oameni care folosesc o placă electrică cu două roți pentru deplasare, și care este controlată doar din picioare. Ei bine, acesta este un hoverboard.

Un hoverboard, sau scuter electric, este un gadget relativ nou de deplasare în oraș sau în interiorul clădirilor cu suprafețe mari și deschise. Această tehnologie a apărut în august, 2014, când compania Chic Robotics a creat primul model de “self-balancing scooter”, adică scuter cu balans automat.

Pornind de la această idee, mai multe companii au început să fabrice acest produs, și de atunci acesta a dobândit o popularitate destul de mare.

Hoverboard-ul are un sistem unic de funcționare: persoana își așează picioarele pe cele două extreme ale scuterului, iar pentru a merge înainte trebuie să își încline picioarele în față; pentru a merge înapoi, trebuie să-și încline picioarele în spate, iar pentru a merge în stânga sau dreapta, un picior accelerează și celălalt frânează.

Este un sistem unic și interesant, însă durează un pic până se stăpânește controlul și echilibrul.

Dacă dorești să achiziționezi un astfel de gadget, trebuie să fii atent la caracteristicile pe care le are și în funcție de ele să alegi un model potrivit ție.

Cu alte cuvinte, fii foarte atent la masa maximă admisă; de obicei este între 100-130 de kg și este recomandat să nu fii la limită cu ea. Viteza maximă este iar un lucru important, dar aici depinde de preferințele personale; unele pot ajunge până la 12 km/h, altele până la 25 km/h.

Timpul de încărcare, autonomia, unghiul maxim de urcare sunt alte caracteristici tehnice de care trebuie să ții cont, însă și acestea depind de ce îți dorești de la un hoverboard.

Prețurile hoverboard-urilor variază în funcție de dotările pe care le au. Modelele standard au un preț între 800 și 1000 de lei, iar modelele mai superioare, care au caracteristici mai bune, pot ajunge și până la 3000 de lei.

Majoritatea categoriilor de oameni pot folosi un hoverboard, iar prețurile sunt destul de accesibile. Un astfel de mijloc de deplasare este bun pentru o plimbare liniștită în parc, pe stradă sau la mall, iar faptul că nu emite noxe sau zgomot foarte puternic este un mare plus.

Este un produs interesant și inovator, iar dacă dorești să achiziționezi unul, îți recomand să te documentezi bine înainte. Poți face asta prin citirea de articole specializate sau prin citirea recenziilor respectivului model.


Citește și alte articole despre tehnologie
○ Cum poate schimba tehnologia 5G viitorul
○ Atunci, acum: iPhone, zece ani de la lansarea oficială