Membră a Uniunii Europene din anul 2007, România continuă să îşi găsească cu greu locul printre țările Uniunii, deşi au trecut mai bine de zece ani de la aderare. Țara noastră continuă să se zbată în anonimat, în aproape orice domeniu. Deşi minusurile din anumite sectoare ar fi trebuit să reprezinte un plus pe alte planuri, nici măcar acest lucru nu se întâmplă. Conform statisticilor oferite de către site-ul Numbeo, România ocupă în acest an poziția 82 într-un clasament al celor mai accesibile țări de pe glob, având un indice de viață cu mult mai mic decât al multor alte state europene.

Un indice mic este sinonim cu prețuri foarte mici ale alimentelor, utilităților şi a altor bunuri de consum, inclusiv transportul sau educația. Costurile mici ar fi trebuit, în mod normal, să atragă turişti străini, România nefiind deloc o țară urâtă. Frumusețile țării noastre sunt nelimitate, iar promovarea pe plan internațional nu lipsește.

Cum se explică lipsa turiștilor?

În România, 90% dintre șosele au o singură bandă de mers.Suntem țara din Uniunea Europeană pe care străinii o consideră punct de tranzit către alte destinații. Privind dintr-o altă perspectivă, putem aprecia în mod pozitiv faptul că românii continuă să fie consecvenți şi naționaliști. Deşi condițiile în România nu sunt cele mai grozave, românii continuă să își facă vacanțele acasă.

Clasamentul celor de la Numbeo devine cu mult mai interesant, dacă aruncăm o privire în partea de jos, după locul 82, cel despre care vă spuneam că este ocupat de țara noastră. Jumătate dintre statele europene, dar care nu fac parte din Uniunea Europeană, ocupă 11 din ultimele 33 de poziții din clasament. Ucraina, Kosovo, Georgia, Azerbaidjan, Moldova, Armenia, Belarus, Bosnia, Macedonia, Albania şi Serbia sunt în spatele României, pe teritoriul acestor state costurile pentru trai fiind mai mici.

România, statul membru al Uniunii Europene cu cel mai scăzut index al costului vieții

În acelaşi timp, două dintre statele europene ce nu sunt membre UE (Elveția şi Islanda), ocupă pozițiile doi şi trei în acelaşi clasament. Într-o oarecare măsură, acest lucru este decis de istorie şi de legăturile pe care europenii le-au legat de-a lungul timpului. În viitor se pot vedea şi mai bine rezultatele dezastruoase ale colaborărilor României din ultimele cinci decenii.

În contextul actual, după o serie de gafe comise de parlamentarii români (absența steagul Uniunii Europene dintr-o serie de cadre foto), am deduce faptul că în continuare există oameni care şi-ar dori să se revină la colaborările cu sovieticii. Probabil pentru a forța mâna demnitarilor români, președintele Moldovei insistă cu atacurile la adresa României, dând impresia că aceste atacuri sunt comandate.

De asemenea, în regiunile maghiare de pe teritoriul României este tot mai pregnantă dorința de independență a secuilor, act ce ar putea condamna la sărăcie sudul țării. Rămâne doar ca Ucraina sau Serbia să se implice activ în denigrarea țării noastre, pentru a putea realiza că adevărata denigrare nu este făcută de către noi, şi că măsurile unor viitoare legi nu îi vizează pe adevărații denigratori, ci pe noi, oamenii de rând.

Sursă foto: cloudfront.net