La data de 19 noiembrie 1917, cu un secol în urmă, se năştea Indira Gandhi, în oraşul Allahabad din nordul Indiei. Deşi provenea dintr-o familie înstărită, Indira își trăieşte primii ani de viață în singurătate, departe de bunicul său, un cunoscut avocat, membru al Congresului Național Indian.

Mama sa, deşi suferea de pe urma unei afecțiuni cronice, a fost unica persoană care avea grijă de ea. Indira a fost o tânără încăpățânată, dar și extrem de inteligentă, pe parcursul vieții sale urmând cursurile a mai multor facultăți din India, Elveția și Anglia.

Ascensiunea acesteia a început odată cu numirea tatălui ei în poziția de prim-ministru al Indiei, în anul 1947. Este numită de către acesta asistenta sa personală, pe parcursul mandatului de prim-ministru, vreme de mai bine de cincisprezece ani.

Odată cu moartea tatălui, în anul 1964, Indira este numită într-un nivel superior al parlamentului, ulterior devenind ministru de informații. Odată cu moartea succesorului părintelui acesteia, în luna ianuarie a anului 1966, Indira Gandhi devine noul prim-ministru al Indiei.

Indira Gandhi devine noul prim-ministru al Indiei
Sursă foto: thefamouspeople.com

Nu avea să fie însă cel mai grațios moment din cariera acesteia, votul fiind oarecum făcut cu speranța că Indira va putea fi controlată, pe simplul motiv că era femeie.

Poate cel mai important moment din cariera politică al acesteia a fost înregistrat în anul 1980, odată cu revenirea la putere, la trei ani de la pierderea funcției. Era o confirmare a faptului că oamenii aveau încredere în capacitățile ei de conducător, Indira având o majoritate covârșitoare a voturilor.

Operațiunea “Blue Star” i-a adus sfârșitul, Indira fiind asasinată de către gărzile sale de corp, în luna octombrie a anului 1984, pe motivul semnării documentului ce pornea atacul gărzilor indiene asupra civililor din Harmandir Sahib (Templul de aur), asalt încheiat cu moartea a mai bine de 10.000 de civili.

Sursă imagine principală: indianexpress.com


Citește și alte articole motivaționale
○ Drumul de la eșec către succes: Stephen King, refuzat de edituri, la debutul său
○ Oprah Winfrey: de la traiul sărăcăcios la cele trei miliarde de dolari