Orașul francez Ajaccio, reședinţă a departamentului Corse-du-Sud, împreună cu orașul Bastia, reședinţa celuilalt departament din Corsica, Haute-Corse, sunt principalele regiuni de pe insula Corsica. Deși vorbim de o regiune franceză, marea majoritate a populaţiei fiind francezi, zona este dominată de cultura italiană.

Nu doar de cultura italiană, ci și de modelul italian. Criminalitatea ridicată din aceste zone reflectă foarte bine acest model, Corsica fiind singura regiune franceză cu un nivel al criminalităţii la fel de ridicat ca cel din Sicilia ori Sardinia. Cu toate acestea, Corsica este un adevărat loc de poveste, ce adună la un loc istoria cu era modernă.

Napoleon Bonaparte este cel mai important personaj ce s-a născut în Corsica, casa acestuia din Ajaccio fiind în prezent muzeu. Ajaccio, orașul ce ocupă o zonă întinsă din regiunea de vest a insulei, este un important centru administrativ de pe teritoriul Franţei.

Așa cum era de așteptat, turismul este primordial în Ajaccio, economia zonală depinzând în mare parte de turism.

Tocmai din acest motiv, o mulţime de hoteluri împânzesc insula, într-o mare majoritate fiind vorba de complexuri de 4 sau 5 stele. Nu este foarte complicat pentru un turist să ajungă în Ajaccio, transportul fiind făcut fie prin intermediul portului maritim, pe ambarcaţiuni, fie cu avionul, existând curse directe din aproape toată Europa, către aeroportul din Ajaccio.

Condiţiile oferite de hotelurile din acest oraș, frumuseţea regiunii, ori ieșirea la Marea Mediterană ar fi trebuit să conducă la un număr de vizitatori la fel de mare ca în Mallorca, insula spaniolă cu care se înfrăţesc și care adună un număr aproape de cinci ori mai mare de turiști.

Cazarea în Ajaccio pentru un sejur de șapte zile costă minim 3.500 lei, la un hotel de trei stele, aproximativ 4.500-6.000 lei, la unul de patru stele și peste 6.000 de lei la unul de cinci stele.


Citește și alte articole despre turism
○ Călătorim în Moldova: ce putem vizita în ţara vecină