Ko Lanta este o insulă care se bucură de vizitatori pe tot parcursul anului deoarece are o climă permisivă, caldă, umedă și tropicală. Din luna noiembrie până în luna martie temperatura este cea mai favorabilă, menținându-se între 30-33 de grade Celsius, precipitațiile fiind întâlnite destul de rar.

Istoria insulei

Încă nu se știe cu exactitate originea numelui, însă sunt anumite speculații că ar proveni din cuvântul javanian „lantas”, urmând să se oficializeze numele în „Lanta” undeva în anul 1917. La fel cum se merge doar pe speculații în ceea ce privește proveniența numelui, la fel se consideră și că insula Ko Lanta a fost una dintre cele mai vechi comunități din Tailanda, datând încă din perioada preistorică.

Plajele din Ko Lanta

Atât numeroase cât și superbe, plajele de nisip au mici stânci scoase în relief în coasta de vest a insulei, iar coasta de est este compusă în principal din mangrove. Având plaje atrăgătoare, coasta de vest deține cea mai mare parte din stațiunile și hotelurile localizate aici. Pe insulă întâlnim un bazin mare, protejat, care este deschis pentru iubitorii de pescuit pe tot parcursul anului.

Krabi, plaja din Ko Lanta.
Sursă foto: holidayscan.com

Cum poți ajunge în Ko Lanta?

În apropierea insulei se găsesc doar 3 aeroporturi, la Krabi, Trang și Phuket. Cel mai preferat aeroport al turiștilor folosit pentru călătoria în Ko Lanta este Krabi, iar acesta se află la aproximativ 10 km de orașul provincial și efectuează zboruri internaționale spre diferite locații. Pe teritoriul insulei există doar două drumuri principale, unul în nord-est și altul în sud-vest, ele fiind poziționate în paralel cu plaja.

Sursă foto: Pinterest