Pe 1 septembrie 1996, în ultimele minute ale confruntării dintre clubul marocan antrenat de Oblemenco, Hassania Agadir, în compania formației Sidi Kacem, Oblemenco suferă un infarct, în urma frustrărilor acumulate de-a lungul unui meci decis de greșelile de arbitraj.

În timp ce suporterii părăseau arena, iar jucătorii se pregăteau de ultimul fluier al arbitrului central, Ion Oblemenco se lupta între viață și moarte, pe marginea terenului de joc.

Alături îi era Alexandru Moldovan, antrenor al formației Sidi Kacem, cel ce avea să alerteze echipele medicale.

Vestea decesului unuia dintre cei mai iubiți jucători din istoria Universității Craiova este dată de echipele medicale de la Policlinica din Agadir, acolo unde fusese trimis în regim de urgență.

Oblemenco Autograf.
Sursă foto: wikipedia.org

Ion Oblemenco a evoluat în 272 de partide în prima ligă de fotbal din România, marcând de 170 de ori, fiind golgheter al competiției în patru sezoane (1967, 1970, 1972 și 1973).

Cu toate acestea, Oblemenco nu a primit șansa de a juca pentru echipa națională a României, fiind prezent doar la loturile de juniori.

Al cincilea marcator din istoria primei ligi nu a avut ocazia să marcheze și în culorile țării sale natale, pentru echipa mare. Cu toate acestea, Ion Oblemenco va rămâne mereu în inimile suporterilor craioveni.

În comemorarea celui poreclit „tunarul din Bănie”, stadionul Central, alături de stadionul din Corabia poartă numele de „Ion Oblemenco”.

De asemenea, în semn de recunoștință, Oblemenco a fost declarat cetățean de onoare post-mortem al municipiului Craiova și al orașului natal, Corabia.

Sursă foto: romaniansoccer.ro


Citește și alte articole despre sport
○ Impactul substanţelor interzise în sport (1928-2017)