Izmir, oraşul din Turcia în care este obligatoriu să ajungeți

Izmir, oraşul din Turcia în care este obligatoriu să ajungeți

Situat pe țărmul Mării Egee, oraşul Izmir este al treilea cel mai populat oraş din Turcia, dar şi unul dintre locurile foarte încărcate de istorie, oraşul în care s-au născut Homer şi Aristotel.

Izmir este situat la mai puțin de 300 de kilometri de provincia Çanakkale, unde în urmă cu mai bine de 5000 ani se găsea legendarul oraş Troia.

Piața Konak este locul din Izmir în care putem vedea principalele atracții ale acestui oraş, situate la distanțe relativ mici unele de altele. În zona centrală a pieței poate fi văzut simbolul acestui oraş, Turnul cu ceas, dar şi ruinele fostei piețe din Smyrna.

Izmir, oraşul din Turcia în care este obligatoriu să ajungeți
Sursă foto: balkon3.com

Pe partea estică va putea fi văzută fosta clădire vamală din Konak, o construcție ce îi aparține francezului Gustave Eiffel, creatorul celebrului turn Eiffel. În capătul vestic vom putea vedea Muzeul de Etnografie și Arheologie din Izmir, inițial construit ca orfelinat.

Istoria locurilor este absolut fabuloasă, iar acest lucru conduce la o creştere semnificativă a numărului de turişti sosiți anual în Izmir.

Plecând de la felul în care străinii sunt tratați în Turcia, şi ajungând la bucătăria mediteraneană excepțională, oraşul Izmir ar părea o alegere mult prea scumpă pentru un român.

Bogățiile acestei regiuni sunt nelimimitate, regiunea Izmir fiind dominată de clădiri înalte, de locații de birou dar şi de spații comerciale. Deşi vorbim doar la superlativ despre acest loc, un sejur aici este de două ori mai ieftin decât un sejur în România.

Hisar Camii, Izmir.
Sursă foto: wikipedia.org

Costul pentru transport este de aproximativ 650 lei, dus-întors, prin intermediul unei curse aeriene cu o companie cunoscută. Vorbim de o sumă foarte mică, comparativ cu suma plătită pentru un drum dus-întors cu maşina din Severin în Botoşani.

Cazarea vă va scoate din buzunar doar 700 lei, pentru cele şapte nopți petrecute la un hotel de trei stele, într-o cameră cu pat dublu.

Astfel, costul total pentru cazare şi transport este de doar 1350 lei, de două ori mai mic decât suma plătită de către un român pentru cazarea într-un hotel de pe litoralul românesc.

În aceste condiții, care este motivul pentru care românii aleg în continuare să îşi facă excursiile în România? Reluăm acest subiect şi aşteptăm opiniile dumneavoastră.


Citește și alte articole din campania #călătorimcunoaștem
○ Cartagena de Indias, orașul columbian vizitat anual de mai bine de un milion de persoane


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *