Numărul job-urilor care implică criptomonedele și tehnologia blockchain se află într-o creștere accelerată, conform unui raport al Freelancer.com. Mai precis, doar în ultimul trimestru, cererea pentru acest tip de job-uri a crescut cu 82%. Astfel, în această perioadă, sectorul în cauză a înregistrat cea mai mare creștere de pe piața locurilor de muncă.

Această creștere este alimentată, în mare parte, de avântul pe care l-au avut criptomonedele în acest an și de semnalele tot mai pregnante ale unei adopții a lor în masă. În ultimele 10 luni, piața a înregistrat o creștere de 1000%, iar Bitcoin, moneda fruntașă a acestei piețe, care la 1 ianuarie 2017 se tranzacționa la valoarea de 970 de dolari, acum are un preț de 7440 de dolari.

Totuși, există și alte cauze asociate procentului de creștere impresionant al locurilor de muncă din acest domeniu. Instituții și companii de renume mondial, din sfere de activitate cât mai variate, depun eforturi pentru a implementa tehnologia blockchain. Interesul vis-a-vis de această nouă tehnologie este unul impresionant, inițiative precum Ethereum Enterprise Alliance, reușind să reunească nume precum Microsoft, MasterCard, Deloitte, Guvernul Statului Indian Andhra Pradesh sau Samsung și alte 200 de nume importante.

Locuri de munca criptomonede.

De asemenea, raportul relevă faptul că așa-numitele ICO-uri reprezintă un factor suplimentar al acestei cereri sporite. Un ICO este o modalitate nouă de strângere de fonduri și este abrevierea de la “initial coin offering” sau ofertă inițială de monedă, în română. Prin emiterea unor criptomonede pe care le scot spre vânzare, companiile atrag fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte ulterioare. Ethereum este un exemplu elocvent în acest sens.

În anul 2014, compania a fost una dintre primele care au strans fonduri printr-o asemenea modalitate. Criptomonedele, vândute în acest proces, aveau o valoare nominală de 1 dolar. Acum, un Ether are un preț de 300 de ori mai mare, iar capitalizarea bursieră a companiei a ajuns la peste 28 de miliarde de dolari.

Multe start-up-uri înclină atenție spre aceasta metodă, deoarece le permite accesul rapid la sume considerabile de bani, cu care vor putea să își materializeze planurile de afaceri.


Citește și alte articole despre criptomonede
○ Amazon cumpără trei domenii web asociate criptomonedelor