Pentru mulți dintre noi, în momentul în care suntem interesați de un anumit film sau de un anumit serial, distribuția actorilor este singurul lucru pe care îl luăm în calcul. Există un număr mic de persoane care sunt interesați şi de numele regizorului sau de premiile pe care acea producție le-a obținut. Poate cei mai puțin scoși în evidență sunt oamenii din spatele camerelor de vedere, dar fără de care producția nu ar mai fi reuşit să aibă succesul scontat.

John Towner Williams este unul dintre cei care nu apare în filme, dar care deține în prezent recordul pentru cele mai multe nominalizări la premiile Oscar, pentru o persoană în viață. John Towner a reuşit să câştige de cinci ori Oscarul, pentru coloana sonoră originală, de patru ori Globurile de Aur, de trei ori premiul Emmy, de şapte ori premiul Bafta şi de douăzeci şi trei de ori premiul Grammy.

Nominalizat de peste o sută de ori la cele mai importante trofee acordate pentru coloana sonoră din filme, Towner este unul dintre cei mai respectați şi mai cunoscuți oameni de la Hollywood, dar care nu apare în filme.

Compozitor, dirijor şi pianist, Towner a ales să lucreze în industria filmului încă de la încheierea studiilor, în anul 1976 primind prima sa nominalizare la premiile Oscar, pentru coloana sonoră din filmul Valley of the Dolls, în regia lui Mark Robson. De la prima sa nominalizare, cea din 1976, şi nominalizarea din anul 2005, pentru coloana sonoră a filmului Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Towner a lipsit de pe lista nominalizaților la Oscar în doar 8 ani.

Institutul American de Film a declarat muzica sa din filmul Star Wars ca fiind cea mai bună coloană sonoră a tuturor timpurilor. În topul realizat de către aceştia, Towner se regăsește de trei ori în primele cincisprezece poziții. Ultima nominalizare a compozitorului la premiile Oscar a fost primită în anul 2015, pentru coloana sonoră din filmul Star Wars: The Force Awakens, în regia lui J. J. Abrams.

Sursă imagine principală: filmcentro.com


Citește și alte articole asemănătoare
○ Charlie Sheen: viața tumultoasă a actorului ajuns la 51 de ani