Campionul olimpic Kamil Stoch a reuşit să continue seria rezultatelor excelente din acest sezon, impunându-se ieri pe pârtia de la Bischofshofen, pe o vreme neprielnică, în fața publicului austriac. Ca şi la Oberstdorf, Garmisch Partenkirchen sau Innsbruck, victoria i-a revenit și de această dată polonezului Kamil Stoch. Cele două sărituri reușite (132.5 şi 137 de metri) i-au adus lui Stoch un total de 275.6 puncte, cu 3.2 puncte mai mult decât Anders Fannamel, norvegianul situat pe poziția secundă.

Andreas Wellinger a ocupat poziția a treia la Bischofshofen şi a doua în clasamentul general al turneului celor patru trambuline. Deşi în calificări reușise o săritură de doar 130 de metri, Stoch a reuşit să se auto-depășească la fiecare nouă săritură. Câștigând toate cele patru etape ale competiției, Stoch a egalat recordul stabilit de către Sven Hannawald. Germanul Sven Hannawald era singurul jucător din istoria acestui sport care mai reușise să câştige toate cele patru ediții ale acestui turneu. Acest lucru se întâmpla în sezonul 2001/2002, în urmă cu mai bine de cincisprezece ani.

În urma acestei victorii, Kamil Stoch a preluat șefia în ierarhia generală a Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, depăşindu-l pe neamțul Richard Freitag, cel care s-a retras de la acest turneu, încă din prima manșă a etapei a treia, în urma unei căzături.

Sursă imagine principală: faz.net