An de an, prima zi de vara marcheaza in Romania sarbatoarea dedicata copilului, prilej pentru acestia de a se bucura de activitati dedicate lor, de la spectacole de teatru, muzica, dans, fanfara ori balet, gratuite pentru cei mici, pana la concursuri de desen pe asfalt.

De asemenea, cu aceasta ocazie, in orasele mari din tara noastra vor exista concerte si multe alte activitati speciale.

Sarbatorita pe plan mondial inca din anul 1925, in urma intrevederii de la Geneva, Ziua Internationala a ocrotirii copilului este ziua in care toti ne dorim ceva mai bun pentru cele mai mici suflete ce traiesc langa noi.

In prezent, 1 iunie este aniversata in 47 de tari de pe intreg globul, din diverse motive in alte state fiind aleasa o alta data. In Romania au existat cateva orase in care ziua copilului a fost sarbatorita inca de pe data de 31 mai.

Indiferent de ziua in care este stabilita aceasta sarbatoare, ori de denumirea pe care o poarta, Ziua copilului este despre veselie si inocenta, si este un moment oportun pentru parinti sa petreaca mai mult timp alaturi de copil.

In acest sens, in urma modificarilor aduse la Legea nr. 220/2016, Ziua de 1 iunie este declarata zi nelucratoare pentru toti angajatii, fie ca lucreaza in mediul public, sau in cel privat.


Citeste si alte articole scrise de Mihai Teodorescu
○ Facebook – retea sociala sau companie traditionala de mass-media?
○ Ziua Copiilor Disparuti – 25 mai