Sportul inseamna mai mult decat sport. Suna cam ciudat, stiu, dar asta este adevarul.

Din pacate parintii din ziua de azi au tendinta de a crede ca sportul si cu educatia se dau cap in cap, motiv pentru care le pun anumite piedici propriilor copii.

Facut corect, sportul inseamna si el educatie. Educatia de a-ti ajuta aproapele, educatia de a da totul daca vrei sa obtii ceva sau educatia de a nu te da batut si de a-ti urma visul.

Atunci, de ce nu vor parintii sa-si educe copiii si prin sport? Practic, reusesti sa dezvolti un mix perfect intre educatie si sanatate de pe urma caruia toata lumea are de castigat.

Ce-i drept, aici ma refer la educatia adevarata de care are nevoie un copil in viata si nu la functia de gradul 2. Educatia aceea care te face sa iti doresti sa ajungi cel mai bun, nu cea care te face sa te-ntrebi la ce-ti foloseste teorema lui Pitagora.

Lasa-ti copiii sa faca sport, sa cada si sa transpire.

Degeaba stie la 7 ani 2 limbi straine daca atunci cand vine vorba de o conversatie nu-si gaseste cuvintele nici in limba lui materna.

Sportul te ajuta sa faci asta – sa comunici. Uneori cu membrii echipei, alteori cu tine insuti, care e cel mai important lucru. Daca tu nu te intelegi, nu o sa o faca nici ceilalti.

Incetati sa credeti ca sportivii sunt prosti. Daca erau prosti, nu ajungeau sportivi.

Fa-ti copilul sa constientizeze ca are nevoie de scoala in viata pentru a obtine un job bun, dar ca are nevoie de atitudine si multa munca pentru a ajunge el cel mai bun. Iar la baza sportului, gasesti intotdeauna aceste 2 componente.