La data de 10 octombrie 1967, în urmă cu exact jumătate de secol, Laura Stoica, pe numele său întreg Adriana-Laurenția Stoica, se năștea la Alba Iulia. Vreme de aproape şase ani locuiește în oraşul natal, Alba Iulia. La vârsta de şase ani se mută, împreună cu familia sa, în Târgovişte.

Perioada adolescenței o petrece aici, iar primele cursuri de canto clasic le urmează la Școala Populară de Arte din Târgovişte, profesor fiindu-i Emil Niculescu.

Debutul în festivalurile de muzică îl are la Festivalul de la Amara, acolo unde obține premiul al doilea. După trei ediții consecutive la care nu a trecut de preselecțiile Festivalului de la Mamaia (anii 1987, 1988, 1989), pentru Laura Stoica avea să urmeze afirmarea pe plan internațional.

Deşi nu avusese un mare succes în anii anteriori, Laura Stoica se înscrie din nou la festival, în anul 1990, de această dată trecând fără emoții de preselecții. Avea să fie momentul său de glorie, premiul cel mare revenindu-i, alături de alte patru distincții.

În anul următor, piesa “Un actor grăbit”, în interpretarea Laurei Stoica, a fost declarată melodia anului. Au urmat multe alte concursuri câștigate, atât în țară, cât şi în diaspora.

Considerată adesea cea mai mare solistă de muzică rock din România, Laura Stoica a fost una dintre cele mai marcante personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

Viața artistei a fost curmată în urmă cu 11 ani, la data de 9 martie 2006. Logodnicul artistei, Cristian Mărgescu, un cunoscut baterist, şi-a pierdut şi el viața în cumplitul accident auto în care cei doi au fost implicați.

Sursă imagine principală: reporterpenet.ro