Filiala din Austria a renumitei firme sud-coreene Samsung, în colaborare cu Asociația națională a autovehiculelor a reuşit să dezvolte un program care permite oricui să șofeze cu ajutorul tehnologiei realității virtuale.

“Samsung Drive”, aşa cum este numit acest proiect, are ca scop asigurarea unor condiții mai sigure de șofat, cu ajutorul lecțiilor virtuale urmând să fie prezentate riscurile şi aspectele ce țin de securitatea la volan. Aşa cum este firesc, utilizarea acestui sistem se poate face doar pentru a demonstra consecințele devastatoare pe care le-ar putea avea condusul imprudent.

În timpul procesului de învățare se va pune accent pe scenarii ce nu trebuie să apară în realitate, şi care pot conduce la accidente grave. Spre exemplu, șoferii vor conduce şi vor folosi mobilul, în mod simultan, pentru a se vedea care pot fi consecințele.

Testarea proiectului s-a făcut la Salonul Auto de la Viena, la începutul acestui an, acolo unde au fost prezenți şi reprezentanții Samsung Austria. Aceştia au declarat că sunt foarte încrezători de faptul că proiectul îi va ajuta pe șoferi să conștientizeze riscurile la care se supun în momentul în care conduc imprudent sau folosesc telefonul în timpul șofatului.

Tehnologia este disponibilă în doar patru școli de șoferi din Austria, deşi estimările inițiale erau ceva mai bune. Se estimează că 15.000 de oameni vor putea să învețe să conducă prudent prin această nouă dezvoltare.

Sursă imagine principală: blogcdn.com


Citește și alte articole despre tehnologie
○ Tehnologia 5G, implementată în următorii doi ani: această tehnologie va permite șoferilor să comunice cu indicatoarele auto