Maneka Gandhi, ministru în cabinetul Narendra Modi (actualul prim-ministru al Indiei), persoana ce se ocupă de Dezvoltarea femeilor și a copiilor, este cea care a venit cu propunerea legalizării drogurilor cu risc redus, în scopuri medicale și recreaţionale.

Spre surprinderea opiniei publice, argumentele acesteia nu au fost doar din cele clasice, la baza propunerii sale stând consumul de droguri de mare risc, din ce in ce mai răspândit în India, și care, conform acesteia, ar putea fi stopat prin legalizarea drogurilor ușoare.

Dacă ar fi să ne luăm după realizările sale, propunerea ar putea avea un aviz pozitiv. Maneka este cunoscută în întreaga Indie pentru organizaţia sa, Oameni pentru animale, înfinţată acum mai bine de 20 de ani, dar care continuă să existe, fiind în prezent cea mai mare organizaţie din ţară, ce luptă pentru drepturile animalelor.

Folosindu-se de un raport al Academiei de știinţă, inginerie și medicină din America, dat publicităţii de US Today, Maneka încearcă să își convingă colegii din parlament de beneficiile utilizării drogurilor în cazul celor cu afecţiuni extrem de grave.

Acest raport prezenta în larg randamentul drogului marijuana asupra unui grup de 10.000 de persoane ce sufereau de dureri cronice ori de scleroză multiplă. Multe dintre simptomele sclerozei au fost atenuate, iar pentru cei cu dureri cronice intensitatea durerilor scăzuse, conform declaraţiilor date de către ei.

E binecunoscut faptul că în India consumul și vânzarea de droguri ușoare au fost permise până în anul 1985, însă după adoptarea, în același an, a legii privind substanţele narcotice și psihotropice, vânzarea a devenit ilegală, la fel și consumul.

Odată cu schimbarea viziunilor americanilor privitoare la drogurile ușoare, în India se dorește, din nou, legalizarea consumului și vânzării de droguri.


Citește și alte articole relevante despre droguri
○ Impactul substanţelor interzise în sport (1928-2017)
○ Mark Hughes: copilul ce se droga cu amphetamină, ajuns miliardar