Astăzi, în campania de cunoaștere a regiunilor din ţara noastră, vom avea ceva puţin mai diferit. Într-un mod mai inedit, vom prezenta motivele pentru care litoralul românesc continuă să atragă turiști, în marea lor majoritate conaţionali.

Deși nu excelează pe partea de igienă, iar plajele arată ca acum mai bine de un deceniu, litoralul românesc continuă, în mod inedit, să furnizeze profit managerilor de restaurante ori hoteluri din Constanţa.

Acest lucru cred că este datorat în special temerilor românului simplu. Astfel, obișnuinţa, dar și simplitatea, îl aduc pe român mereu în același loc, pe plajele din România.

În ciuda faptului că nu există diferenţe semnificative de preţ, între un sejur, să spunem, în Tenerife, ori unul la Mamaia, românii preferă să rămână consecvenţi, alegând să își facă vacanţele acasă.

Dar haideţi mai bine să cunoaștem staţiunile din Constanţa, dar și care sunt alternativele la un sejur pe malul mării noastre.

Mamaia este poate staţiunea cea mai curată de pe litoralul românesc, dar și una dintre cele mai căutate de către turiști, pe parcursul verii plajele fiind arhipopulate, indiferent de an ori de starea meteo.

Capacitatea totală de 30.000 de locuri a hotelurilor ce împânzesc staţiunea este mărită de la an la an, numărul celor ce sosesc în vacanţă în Mamaia, simultan, depășind chiar acea cifră.

Un sejur la Mamaia costă în luna august undeva în jurul sumei de 1000-1500 de lei, pentru șapte zile, la un hotel de două sau trei stele, fără masă inclusă în preţ. Într-o comparaţie de preţuri, un sejur în Italia, pe plajele din Toscana costă în jur de 1200-1700 de lei, cu mic dejun inclus.

Biletul de zbor costă aproximativ 500 de lei, astfel că preţul total ce trebuie plătit pentru excursie, cu biletele de zbor tur-retur incluse, se ridică la aproximativ 2200-2700 de lei.

Poate că același preţ este plătit de turiștii ce aleg să petreacă nopţile în cluburile din Costinești, a doua locaţie de pe litoralul românesc într-un clasament al preferinţelor, staţiune despre care vom discuta într-un articol viitor.

Turismul românesc va continua să vândă, condiţiile oferite de staţiunile românești fiind din ce în ce mai bune, de la an la an, în regiunile în care progresul este necesar.

Sursă foto: hoteluri.ltd


Citește și alte articole despre turism
○ Ce putem vizita în capitala României?