Așa cum știţi deja, ultima săptămână a venit cu o noutate din partea Ministerului Educaţiei. De anul viitor, elevii de gimnaziu vor avea ca suport la orele de sport un manual de educaţie fizică.

Aceasta decizie, destul de controversată, vine să confirme ceea ce știam deja despre felul în care merg lucrurile în societatea românească.

Deși incapabili să aprobe proiecte pentru construcţii de săli de sport, ori să ofere posturi pentru profesori debutanţi, miniștrii introduc un nou manual, menit doar să ocupe spaţiul în biroul copiilor.

Conform ministrului Liviu Pop, introducerea manualului de sport este necesară pentru a învăţa copilul cum să facă sport în mod corect. Ce înţelege oare domnul ministru prin această declaraţie, ori cum este posibil ca un copil să fie educat sportiv după un manual, rămâne de văzut.

Nu există elevi care să nu fie fericiţi când se apropie ora de sport, singura la care în mod cert se destind, se relaxează și…fac sport! Domnul ministru, prin introducerea unui manual de sport, poate reduce programul efectiv de mișcare, printr-un program de citit.

Sportul, în viziunea lui, nu reprezintă doar mișcarea propriu-zisă, ori antrenamentele premergătoare, ci trebuie să conducă la performanţe. Altfel, nu înţeleg necesitatea unui manual de sport, pentru un copil de 10, 11 ori 12 ani, care oricum abia dacă se mai mișcă, preferând calculatoarele în detrimentul ieșirilor în aer liber.

Cum va fi oare posibil ca un copil să înţeleagă termeni precum motricitate, ori cum va pune în practică în mod corect ceea ce scrie în manual un profesor de sport, trecut de 50 de ani și care și-a depășit de mult condiţia fizică, rămâne de văzut.

Ironic, sau nu, povestea va continua prin introducerea unui manual de dirigenţie.

Încă nu a fost clarificată necesitatea lui, dar probabil explicaţia va fi simplă: elevul are nevoie să facă dirigenţie în mod corect.

Sursă foto: oradesibiu.ro


Citește și alte articole asemănătoare
○ Opriţi televizorul și lăsaţi copiii să se joace
○ Lăsaţi copiii să alerge, să transpire și să facă sport