Cine spune că stilul de viaţă nu poate fi modificat, ori că întreaga existenţă îţi este decisă de alegerile din perioada adolescenţei, trebuie să afle povestea de viaţă a lui Mark Hughes, unul dintre cei mai mari afaceriști din deceniul trecut.

Provenit dintr-o familie cu probleme, Mark a fost nevoit să ia parte la desele episoade de reproșuri pe care tatăl său le avea de făcut la adresa mamei sale. Divorţul părinţilor acestuia este pronunţat pe când Mark avea doar 14 ani, întreaga tutelă a sa fiind preluată de mamă.

Aceasta din urmă se confrunta cu mari probleme de ordin psihic, folosind adesea amphetamină în încercările de a uita de obezitatea cu care se confrunta. De la mama sa avea să fure Mark drogurile, la doar 16 ani folosind pentru prima oară amphetamină.

În clasa a noua, Mark renunţă la școală, însă un an mai târziu este trimis la un liceu privat ce își propunea să educe tinerii cu probleme. Aici se descoperă calităţile excelente de comerciant ale lui Mark, pus să vândă bilete la tombolă.

Nu doar că ajunge să vândă cele mai multe bilete, ba chiar reușește să aibă o cerere mai mare decât oferta, lucru cu care liceul nu se confruntase până la acel moment.

Pe când avea doar 19 ani se produce șocul pe care Mark probabil l-ar fi anticipat. Mama sa este găsită moartă în propria locuinţă, cauza fiind o combinaţie a unui medicament de slăbit cu un drog foarte puternic.

Afectat profund de moartea mamei sale, începe să vândă produse de slăbit, la doar cinci ani distanţă fondând Herbalife, o companie de vânzări de produse naturale de slăbit. Până la moartea acestuia, în anul 2000, compania ajunsese deja la încasări de trei miliarde de dolari.

Mark Hughes s-a stins din viaţă în urma unei combinaţii nefericite între alcool și pastile antidepresive. Cu toate acestea, rămâne exemplul ideal al copilului anxios, cu probleme temperamentale, lipsit de o educaţie medicală, dar care, cu propriile sale forţe, din propriile sale cunoștinţe, ajunge să domine o piaţă mondială a medicamentelor de slăbit.

Herbalife, compania fondată de acesta, dar care în prezent este patronată de Michael O. Johnson, are vânzări anuale de peste 3 miliarde de dolari.

Sursă foto: bowdoinglobalist.com


Citește și alte articole asemănătoare
○ „Regula celor 2 minute” în drumul tău spre succes
○ Succesul începe de la verbul „a crede”