Cea mai tânără sportivă ce a reuşit să treacă în turul secund de la Australian Open (în acest sezon), Marta Kostyuk, a reuşit o nouă victorie, în fața favoritei publicului, australianca Rogowska, în minim de seturi, reușind astfel o calificare istorică în turul al treilea al unui turneu de Mare Şlem. Născuta la data de 28 iunie 2002, Marta Kostyuk este o tânăra ucraineancă, în vârstă de doar 15 ani, aflată în premieră pe tabloul unui turneu de Mare Şlem.

Deşi nu era considerată favorită la accederea în primul tur, fiind nevoită să obțină trei victorii în partidele din calificări, Kostyuk a demonstrat că poate oferi surpriza acestui turneu. Condusă la seturi în primele doua meciuri din calificări, în confruntările cu Alina Rodionova şi Daniela Seguel, tânăra sportivă din Ucraina a reuşit să întoarcă acele două partide, impunându-se destul de categoric în următoarele două seturi, fără a mai pierde mai mult de șase game-uri.

Surpriza majoră a venit însă abia în primul tur, atunci când adversara sa a fost chinezoaica Shuai Peng, în prezent numărul 27 mondial, cea care în urmă cu foarte puțin timp ocupa poziția a 14-a în clasamentul de simplu şi era lider al clasamentului de dublu. Deşi era de aşteptat ca Peng să se impună categoric, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, cea care avea să obțină victoria categorică era Marta.

Aceasta a reuşit să se impună în mai puțin de o oră, scor 6-2, 6-2, mărind la cinci meciuri seria de victorii consecutive de la Australian Open. Pentru performanța sa de până la acest moment, Marta Kostyuk are asigurat un cec în valoare de 150.000 de dolari, o sumă de aproape 20 de ori mai mare decât încasările totale realizate de aceasta în întreaga sa carieră. În următoarea fază a competiției, adversara Martei va fi chiar conaționala sa, Elina Svitolina, numărul 4 mondial în ierarhia WTA.

Sursă foto: ladmedia.fr


Citește și alte articole asemănătoare
Djokovic revine la turneul de la Australian Open: poate acesta să îşi adjudece un nou Grand Slam?