În urmă cu mai puțin de o săptămână, compania olandeză Pal-V (Personal Air and Land Vehicle) făcea anunțul aşteptat de mai bine de cinci ani, de când aceştia au început să lucreze la prima maşină zburătoare.

După cinci ani de încercări şi după o muncă coordonată a mai multor ingineri de pe întreg globul, compania olandeză a reuşit să ofere o dată exactă la care vor începe să fie distribuite modelele Pal-V Liberty.

Dacă este să ne luăm după spusele reprezentanților Pal-V, în ultimele două luni ale următorului an ar trebui să fie distribuite cele 90 de modele ediție specială, primele maşini zburătoare funcționale.

Mașina zburătoare nu va mai fi doar o poveste de film
Sursă foto: pal-v.com

Suma pentru care ar putea fi achiziționat un astfel de autoturism este una pe măsura proiectului: 400.000 de dolari. Această sumă ar putea chiar să treacă de 600.000 de dolari în cazul comenzilor speciale, ce ar putea include încălzire electrică.

Caracteristicile primei maşini avion sunt destul de interesante, la o primă vedere, dacă este să ne gândim în primul rând la viteza ce poate fi atinsă în aer, care ar putea fi de 112 km la oră, dar şi la altitudinea pe care o poate atinge, 3500 de metri.

Un astfel de prototip va putea fi condus şi/sau pilotat doar de persoane ce dețin permis auto, dar şi brevet de zbor.

Mai trebuie menționat şi faptul că maşina nu poate trece din modul auto în modul avion în mers, dar şi că decolarea va fi posibilă doar din spații îndeajuns de mari.

Robert Dingemanse, CEO PAL-V, a declarat:

“După ani de muncă, am putut depăși provocările tehnice, iar echipa noastră a reușit să creeze un automobil inovator care să respecte standardele de siguranță stabilite de organismele de reglementare din întreaga lume.”