De data aceasta voi prezenta opinia mea referitoare la televiziunile si presa din Romania si felul in care sunt prezentate anumite stiri.

Nu voi face din acest articol o disputa politica si nu voi face referire la canalele ori publicatiile unde se discuta pe teme politice. Voi face referire la stirile in care sunt atacate cadrele medicale din Romania, din diverse cauze, in anumite circumstante.

Doar in ultima luna am avut ocazia sa aud opinia publica atacand medicii romani, de cel putin patru ori. De la un domn in varsta care nu a fost bagat in seama pana la cazul unui copil cu febra care a fost nevoit sa astepte cateva ore pana sa fie consultat.

In principal e vorba de triere.

Si poate nu faptul in sine ca oamenii sunt ipocriti si nu vor sa inteleaga rostul trierii ar fi problema, ci faptul ca majoritatea opiniei publice are impresia ca un domn de 60 ani cu o infectie urinara e mai important decat un tanar de 25 cu un brat amputat.

Nu se prezinta absolut niciodata motivul pentru care acel domn de 60 ani a fost pus sa astepte. Am impresia vaga ca un articol sau o stire care ar proteja sistemul medical nu ar face “rating”, astfel ca se detaseaza de astfel de lucruri.

Ce mai e deranjant e faptul ca niciodata, dar niciodata nu se prezinta lucruri pozitive, asta desi acestea exista.

Nu o sa vad prea curand o stire despre prima operatie de montare a unei endoproteze la un pacient trecut de 70 ani, sau despre montarea a mai multor electrozi in creierul unei femei cu probleme de mentinere a echilibrului, asta desi cele doua proceduri s-au realizat anul acesta in premiera in Romania si au fost reusite medicale.

De ce nu se prezinta realitatea din ambele parti?

Si da, nu o sa fiu ipocrit sa nu recunosc faptul ca exista anumite cadre medicale care gresesc, iar greseala lor poate avea urmari grave si ar trebui sanctionata.

Exista si o anumita lipsa de compasiune a cadrelor medicale, dar fara a se pune sub pericol actul medical.

Trebuie sa fie insa clar faptul ca trierea nu este o eroare medicala!