Indonezia, a șasea „minune a lumii”

Indonezia, a șasea „minune a lumii”

Al patrulea stat din lume, după numărul de locuitori, al șaisprezecelea după suprafață, Indonezia este singurul stat asiatic ce și-a făcut loc într-un clasament realizat de site-ul de profil Rough Guides.

Conform sondajului global organizat de aceștia, Indonezia este al șaselea cel mai frumos stat de pe mapamond, și singurul din Asia ce a fost inclus între primele zece.

Statul insular Indonezia ocupă partea de sud-est a Asiei și cuprinde un număr enorm de insule: peste 17.000. Priveliștea naturală și diversitatea pe care o oferă fiecare insulă în parte fac din Indonezia un adevărat loc de poveste, vizitat anual de mai bine de zece milioane de persoane.

Calatorie in Indonezia.

De asemenea, datorită așezării sale, mai bine de două sute de grupuri etnice locuiesc aici, în regiunile indoneziene fiind vorbite mai bine de 70 de limbi.

Stabilitatea financiara pe care o are Indonezia este reliefată de creșterea economică din ultimii zece ani, ce depășește șapte procente.

Prezența unei culturi majoritare, cea a musulmanilor, a condus la introducerea legii denumită „sharia”, ce impune, printre altele, purtarea de către femei a celebrului hijab, voalul ce acoperă capul acesteia.

Hijab Indonezia.

Acest lucru nu este văzut cu ochi buni de restul etnicilor ce locuiesc în Indonezia, majoritatea regulilor impuse de Coran fiind în contradicție cu drepturile omului, cuprinse în declarația universală din 1948.

Cu toate acestea, „sharia” nu reprezintă o problemă majoră în viziunea celor ce aleg să viziteze Indonezia, impresionați de tot ceea ce propune din punct de vedere vizual acest imens arhipelag asiatic.


Citește și alte articole despre turism
○ Cartagena de Indias, orașul columbian vizitat anual de mai bine de un milion de persoane


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *