Miracolul din Fátima: un eveniment inexplicabil?

Miracolul din Fátima: un eveniment inexplicabil?

Data de 13 octombrie 2017 consemnează trecerea unui secol de la Miracolul Soarelui, aşa cum a fost denumit evenimentul petrecut în apropierea oraşului portughez Fátima, în ziua de 13 octombrie 1917.

Cova da Iria din Fátima a fost locul unde, în fiecare zi de 13, din luna mai şi până în luna octombrie a acelui an, apariții surprinzătoare aveau loc, de cele mai multe ori fiind descrise mişcări inexplicabile ale soarelui.

Totul începea în luna mai a anului 1917, atunci când, trei copii de 7, 9 şi respectiv 10 ani, pe când se aflau pe un câmp din apropierea oraşului Fátima, la auzirea unui sunet puternic, apropiindu-se de locul de unde acest zgomot venea, remarcă o lumină puternică, în care se contura chipul unei femei. Această femeie le-a cerut celor trei să revină în acel loc, în fiecare zi de 13 a lunilor următoare.

Asta au şi făcut, doar că, în următoarele luni, numărul celor prezenți crescuse considerabil, de la o lună la alta. În data de 13 iulie a acelui an, Lúcia dos Santos, unul dintre cei trei copii ce putea vedea umbra femeii, îi cere acesteia să realizeze o minune, pentru ca toți ceilalți să creadă cele spuse.

Conform celor relatate de aceeaşi persoană, Lúcia dos Santos, femeia din umbră le-ar fi cerut să continue să viziteze locul, iar în luna octombrie, la data de 13, va avea loc minunea. Surprinzător, sau nu, numărul celor curioşi crescuse considerabil, astfel că la data de 13 octombrie 1917, aproximativ 40.000 de oameni se aflau în câmpul din Cova da Iria, în aşteptarea minunii.

Sanctuarul de la Cova da Iria, Fátima.
Sanctuarul de la Cova da Iria, Fátima. Sursă foto: wikipedia.org

Pe o ploaie torențială, oamenii erau agitați şi în aşteptarea unui semn, mulți dintre cei prezenți fiind sceptici cu privire la probabilitatea ca ceea ce spun copii să se adeverească. Din relatările celor prezenți, într-o fracțiune de secundă soarele a crescut considerabil în dimensiuni, apropiindu-se vertiginos de Pământ.

Această teorie, deşi stătea pe buzele tuturor celor prezenți la eveniment, este demontată de ştiință. Dacă soarele ar fi fost cel implicat, iar dimensiunile sale ar fi crescut, acest lucru ar fi trebuit să fie văzut de orice om de pe pământ.

În prezent, deşi există multiple fotografii cu mulțimea adunată la Fátima, nu există nicio fotografie care să dovedească că ipoteza Bisericii Catolice se confirmă.

Miracolul de la Fátima a creat polemică între Biserica Catolică, ufologi şi oameni de ştiință, de-a lungul timpului fiind conturate diferite ipoteze.

Sursă imagine principală: wikipedia.org


Citește și alte articole asemănătoare
○ Activităţi paranormale sau fenomene inexplicabile


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *