Te-ai intrebat vreodata ce i-a motivat si i-a impins spre succes pe Michael Jordan, Oprah Winfrey si Steve Jobs?

Marea majoritatea oamenilor ar spune ca banii, puterea sau faima. Lucrurile insa, nu stau deloc asa. Factorii principali sunt mult mai importanti si putem invata lectii valoroase de la acestia.

1. Michael Jordan – esecul

Michael Jordan este unul dintre cei mai mari jucatori de baschet al tuturor timpurilor. Acesta a devenit un punct de reper pentru altii folosindu-se de esec pe post de factor motivational.

“Esecul ma face sa muncesc mai mult”, spunea el.

Cand Jordan era in liceu, in ultimul an, a primit o veste care nu l-a incantat deloc: nu a fost ales de antrenor sa participe in echipa de baschet alaturi de colegii si prietenii sai. Imediat dupa aflarea vestii, a fugit repede acasa, s-a inchis in propria camera si a inceput sa planga.

Asta insa, doar in ziua respectiva.

Cu toate ca la momentul respectiv putea sa renunte, a preferat in schimb sa munceasca mai mult si sa ajunga unde viseaza.

A petrecut ore intregi pe terenul de baschet si de fiecare data cand intentiona sa renunte si se simtea obosit, isi imagina lista cu jucatorii selectionati, fara ca el sa se regaseasca. Asta il motiva sa continue si sa faca lucruri de care nici el nu se credea capabil.

Anul urmator, Jordan a fost ales in echipa liceului si a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori, reusind peste 20 de puncte pe meci. De aici a inceput practic si cariera lui, alaturi de dorinta continua de a ajunge cat mai sus.

2. Oprah Winfrey – asumarea responsabilitatii

Oprah Winfrey nu a avut parte de o viata usoara. Aceasta provine dintr-o familie saraca, abuzata si care nu era deloc bine vazuta prin anul 1950 din cauza rasismului.

Astrele nu s-au aliniat in favoarea ei, dar chiar si asa, nu a incercat niciodata sa-si gaseasca scuze, cum au facut altii.

Aceasta a inteles ca singura sansa pentru a ajunge o persoana respectabila este sa munceasca si mai ales sa-si asume responsabilitatea pentru tot ceea ce o caracterizeaza; chiar si pentru culoarea pielii.

“Modul in care gandesti este cel care-ti creeaza realitatea” – Oprah Winfrey

3. Steve Jobs – moartea

Nu exista indoiala ca Steve Jobs a reusit sa schimbe viata a milioane de oameni.

Un geniu, pe scurt.

Motivatia care a stat in spatele succesului acestuia a fost moartea.

Jobs spunea ca de fiecare data cand simtea ca lucrurile nu merg cum trebuie, se uita in oglinda si se intreba: “Daca azi este ziua in care voi muri, as mai face aceleasi lucruri pe care intentionez sa le fac?

Daca raspunsul era “nu” pentru mai multe zile la rand, era clar ca trebuie sa schimb ceva.”

Pentru Steve Jobs moartea a fost cea care l-a impins de la spate sa faca lucruri extraordinare.

Frica de a pleca de pe acest Pamant fara sa lase ceva in urma il macina, motiv pentru care incerca pe cat se poate de mult sa-si petreaca fiecare zi intr-un mod productiv.