Moulay Sharif a condus regatul Maroc intre anii 1672 si 1727, in cea mai lunga perioada de domnie a unui sultan in statul Maroc, perioada in care a opus cu brio rezistenta atacurilor otomane.

In ciuda unei reputatii foarte bune de conducator al regatului, Moulai Sharif ajunge sa fie recunoscut pentru ceea ce realiza in viata sa personala, si nu pentru devotamentul cu care isi proteja tara.

Sultanul marocan este mentionat in continuare in Guiness Book ca fiind al doilea cel mai prolific tata din istoria omenirii, cu un numar de 867 copii, asta desi exista scrieri care confirma faptul ca numarul copiiilor acestuia ar fi depasit o mie.

Au existat controverse in ceea ce priveste posibilitatea ca aceste cifre sa fie unele corecte, plauzibile, insa doar pana in momentul in care o echipa de statisticieni din Viena a dovedit corectitudinea datelor.

Studiul lor computerizat avea sa demonstreze ca sultanul ar fi putut atinge aceasta performanta, daca acesta ar fi avut cate un raport sexual, zilnic, timp de 28 ani.

Raportandu-ne la faptul ca Sharif a trait mai bine de 90 ani, probabilitatea ca aceste cifre sa fie corecte este una destul de mare, existand chiar scrieri care ar contesta aceasta cifra de 867 copii, spunand ca ar exista peste 1100 copii ai acestuia.

In zilele noastre, cel mai prolific tata este Winston Blackmore, lider al unui grup de mormoni poligami, cel care avea in anul 2016 mai bine de 100 copii, cu cele 27 neveste.


Citeste si alte articole despre istorie
○ Nasir al-Din al-Tusi, cel mai celebru savant musulman din secolul al XIII-lea
○ Oktoberfest, istoria celui mai longeviv festival
○ Este oare Kia Silverbrook cel mai mare inventator din toate timpurile?