Perceptiile privind normalitatea, difera, in mod probabil, de la individ la individ.

Nu cred ca normalitatea poate fi o decizie a unei comunitati si ea nu poate fi impusa de catre un anumit “cineva”, asa cum nu cred ca exista un anumit standard care sa o defineasca.

Exista insa si diverse situatii in care normalitatea este decisa in anumite circumstante.

Spre exemplu, normalitatea in Romania, in ceea ce priveste consumul de droguri este diferita de ceea ce considera a fi normal state precum Olanda sau Cehia, asta desi, toate cele trei entitati fac parte din aceasi comunitate.

Intr-un fel, societatea a fost privata de informatii si astfel s-a format un tipar ce nu pare prea probabil sa fie modificat.

Asa stau lucrurile si atunci cand vorbim despre comunitatile gay si legislatia privind aceste comunitati. De asemenea, exista in continuare conceptia formata gresit despre femeile ce nu isi doresc un copil, aceste fiind denigrate, in ciuda faptului ca vorbim de o alegere, nu de o obligatie.

Insa nu voi vorbi acum despre tiparele formate de catre comunitati, ci despre firescul lucrurilor si absenta activitatilor facute dezinteresat.

Exista si reversul a ceea ce spun, atunci cand normalitatea nu mai este de dorit, tocmai lipsa ei creand o diversitate dorita.

Daca tot ne-am propus scurte discutii cu voi, care e ultimul lucru firesc pe care l-ati facut dezinteresat si care nu v-a fost impus?