Actorul Nicolas Cage, descendent din familia Coppola, nepotul regizorului Francis Ford, a reuşit de-a lungul vieții sale să se facă remarcat în industria filmului, fără ca familia acestuia să îi influențeze în mod direct cariera. Tocmai pentru a evita acuzațiile celorlalți actori, Nicolas Kim Coppola şi-a schimbat numele în Nicolas Cage, ajungând cunoscut pe întreg globul, fără ca cei care îl urmăresc să știe din ce familie provine.

Nicolas Cage s-a născut în anul 1964 în oraşul Long Beach din California, tatăl acestuia fiind academicianului August Coppola, fratele regizorului Francisc Ford, iar mama acestuia, Joy Vogelsang, o cunoscută balerină. Nicolas Cage a urmat liceul din Beverly Hills, încă din copilărie devenind pasionat de film, prima sa experiență fiind într-o producție realizată de către dascălii de la școala unde acesta învăța. Înainte de a împlini vârsta majoratului, Nicolas şi-a schimbat numele de Coppola în Cage, solicitându-i totodată şi suportul unchiului său.

Actorul Nicolas Cage.
Sursă foto: pmcvariety

Deşi acesta a dat de înțeles că nu își doreşte ca nepotul său să devină actor, într-un final a acceptat să îl îndrume în viitoarea sa carieră. Un episod interesant din relația acestuia cu unchiul său s-a petrecut în anul 1983, atunci când Nicolas a pierdut audițiile pentru filmul regizat de Francisc Ford, angajat în rolul principal fiind Matt Dillon. Nicolas a debutat pe micul ecran în filmul Fast Times at Ridgemont High, pe atunci cu numele său din buletin. Până la vârsta de 25 de ani, Nicolas apărea deja în treisprezece filme, căpătând deja un renume internațional.

În anul 1995 joacă în producția Leaving Las Vegas, iar povestea din spatele prezenței sale în film, dar şi ceea ce a urmat după este greu de imaginat. Deşi urma să primească puțin peste 200.000 de dolari pentru rolul principal din acest film, Nicolas Cage a acceptat, iar acest lucru i-a adus un Oscar şi un Glob de Aur, schimbându-i totodată şi cariera. În urma acestui succes, Cage se orientează către filmele de acțiune.

Din anul 2000 începe să producă propriile sale filme, în 2002 fiind director al producției Sonny. Ultimul film important la care Nicolas Cage a contribuit din postura de producător a fost “A Thousand Words”, producție cu un buget de 40 de milioane de euro, dar care nu a avut succesul scontat. În cinstea actorului, pe partea din nord a Bulevardului Walk of Fame din Hollywood este amplasată o stea cu numele acestuia gravat pe ea.

Sursă imagine principală: unilad.co.uk


Citește și alte articole asemănătoare
○ Charlie Sheen: viața tumultoasă a actorului ajuns la 51 de ani