Anul 1954, luna ianuarie, ziua 29: undeva într-un sat din Kosciusko, Mississippi se naște Orpah Gail Winfrey, o copilă de culoare a căror ani de copilărie părea că aveau să fie influenţaţi de culoarea pielii sale, într-o perioadă în care încă mai existau multe cazuri de rasism.

Orpah, așa cum era scris pe certificatul de naștere al acesteia, era numele unui personaj dintr-o carte Biblică. În următorii ani, numele Orpah avea să devină numele de acum, Oprah.

Copilăria lui Oprah nu a fost deloc una fericită, ba chiar a avut ocazia să cunoască sărăcia și să își ducă traiul de pe o zi pe alta. Primii șase ani de viaţă a lui Winfrey Oprah au fost petrecuţi de aceasta în compania bunicii sale, într-un mediu rural.

Situaţia financiară a familiei era deplorabilă, colegii de clasă ai celei ce avea să devină miliardară în dolari făcând adesea glume pe seama îmbrăcămintei ei. La vârsta de șase ani Oprah se mută împreună cu mama ei, dar peste doar doi ani este trimisă să locuiască cu tatăl său, din cauza sărăciei.

În perioada în care a locuit alături de tatăl său, Oprah a fost molestată sexual de către verișorii și unchiul acesteia, și nu doar o singură dată. La doar 13 ani, Oprah rămâne însărcinată, însă copilul rezultat avea să moară prematur, imediat după naștere, nouă luni mai târziu.

În anul 1976, la 22 de ani, Oprah se mută în Baltimore, acolo unde avea să lucreze la o televiziune locală, ca prezentatoare a unui talk show, People Are Talking.

De aici începe și ascensiunea acesteia, emisiunea sa având un real succes, la opt ani de la prima ediţie fiind angajată de o televiziune din Chicago, unde urma să aibă propria sa emisiune matinală.

Oprah Winfrey: de la traiul sărăcăcios la cele trei miliarde de dolari
Sursă foto: stanford.edu

În 1986 începe și show-ul cunoscut în întreaga lume, Oprah Winfrey Show, iar primele ediţii îi aduc acesteia și primele milioane de euro. Cu o audienţă de peste zece milioane de telespectatori, show-ul atinge o cifră a câștigurilor de peste 100 de milioane de dolari, în primul an, aproape o treime din bani revenindu-i în cele din urmă lui Oprah.

Succesul acesteia a continuat, sumele ce îi reveneau anual au urmat să crească, astfel că în prezent a ajuns la o avere estimată la 3.1 miliarde de dolari.

De la copilul crescut în sărăcie, într-un mediu ostil, Oprah a reușit să depășească sărăcia, dar și toate problemele pe care le întâmpina, ajungând să fie cea mai bogată femeie de culoare de pe glob.

Succesul acesteia poate fi un exemplu pentru absolut oricine se oprește din a mai crede în șansa sa.


Citește și alte articole despre motivaţie
○ Motivaţia din spatele lui Michael Jordan, Oprah Winfrey și Steve Jobs
○ Corigent în clasa a 8-a, milionar la 21 de ani