Din diverse motive, parintii aleg sa isi lase copilul in fata televizorului mai mult timp decat este normal.

Recomandarile venite de la societatile pediatrice impun un maximum de o ora pentru copiii intre doi si cinci ani in care acestia sa se uite la televizor.

Conform medicilor specialisti, pentru cei ce depasesc varsta de cinci ani, programul zilnic poate include maxim doua ore petrecute in fata televizorului.

Motivele pentru care este necesara aceasta limitare?

Pe langa problemele de vedere pe care le poate aduce, televizorul formeaza personalitatea copilului. La varste fragede, copiii aleg sa isi preia modelele din ceea ce vad si aud in jurul lor.

Lasati copiii sa se joace cat inca le permite timpul
Lasati copiii sa se joace cat inca le permite timpul.

Tocmai din aceste motive, Societatea Pediatrica Canadiana a emis un comunicat in care explica parintilor riscurile la care isi expun copilulul, stabilindu-le modelele de viata precoce, in mod eronat, de la televizor.

Daca pentru cei de pana la 5 ani pot aparea probleme de comportament si atitudini negative, in cazul celor trecuti de aceasta varsta poate aparea obezitatea.

De asemenea, distragerea copilului de la activitati ce implica exploatarea libera ori folosirea imaginatiei sporeste posibilitatea ca acel copil sa nu evolueze prea curand.

Intr-o incercare de a ajuta parintii sa constientizeze riscurile la care isi expun copiii, si pentru a-i sprijinii pe acestia sa ii aduca pe cei mici in aer liber, canadienii au un proiect pilot foarte ingenios.

Din luna iunie pana la sfarsitul lunii octombrie, in Seaton Village, un oras din Ontario, strazile vor fi inchise traficului timp de patru ore, in trei zile ale saptamanii.

Astfel, copiii se pot juca in aer liber, municipalitatea fiind cea care va pune la dispozitie si diverse jocuri pe care acestia le pot desfasura pe strada.

In acest mod, copilul se va departa de televizor, macar pentru cateva ore.

Cat de posibil ar fi un astfel de proiect in orasul tau?


Citeste si alte articole despre copii
○ Lasati copiii sa alerge, sa transpire si sa faca sport