Orașul Bruges, capitala provinciei belgiene Flandra de Vest, denumit adesea „Veneția de Nord”, pentru numărul mare de canale ce îl traversează, este locul în care oricine trebuie să ajungă.

Micuț, cochet, cu o populație ce numără mai puțin de un sfert de milion de oameni, Bruges se remarcă îndeosebi pentru stilul arhitectural absolut fabulos, clădirile parcă fiind desprinse din basme.

Catalogat ca fiind cel mai frumos oraş din Belgia, Bruges ar putea concura şi la titlul de cel mai primitor oraş european. Centrul istoric al oraşului este inclus de către UNESCO în patrimoniul mondial, Bruges fiind unul dintre oraşele medievale ale Europei ce continuă să își conserve piesele dintr-o epocă trecută.

Centrul istoric din Bruges.

A fost păstrată şi rețeaua de canale ce a făcut ca acest oraş să fie unul dintre cele mai bogate oraşe din Europa occidentală, grație utilități ei în transportul animalelor şi textilelor.

Biciclişti, foarte mulți biciclişti vor putea fi văzuți pe străzile din Bruges, în oraş existând multiple centre de închiriere de biciclete. Printre operele cele mai de preț din oraş se numără Turnul Belfry, Catedrala St. Salvator, Muzeul de ciocolată sau Minnewater.

Arhitectura belgiana, Bruges.

Catedrala St. Salvador este principala biserică a orașului, una dintre foarte puținele clădiri din oraş care au rezistat în timp, fără să se deterioreze. Turnul Belfry, din piața centrală, este o clădire înaltă de 83 de metri, în care se poate intra şi se poate ajunge chiar la cel mai superior nivel al său. Este locul de unde poate fi văzută zona centrală, imaginea fiind absolut minunată.

Prețurile pentru un sejur petrecut în Bruges sunt îndeajuns de ridicate, şapte zile la un hotel de trei stele costând în medie 4000 de lei. Aici nu se adaugă şi costurile pentru transport sau servicii. Cu tot cu acestea, o vacanță în Bruges ar putea costa aproximativ 6000 de lei.


Citește și alte articole despre turism
○ Cipru, la ceas aniversar: vizită în bijuteria Mediteranei
○ Izmir, oraşul din Turcia în care este obligatoriu să ajungeți