Derinkuyu, oraşul subteran în care ar fi trăit cândva peste 20000 de oameni

Derinkuyu, oraşul subteran în care ar fi trăit cândva peste 20000 de oameni

Considerat în prezent un monument istoric, oraşul subteran Derinkuyu este un loc absolut fabulos, construit înaintea ultimei ere glaciare, dar al cărui aspect depăşeşte orice imaginație, chiar şi în era noastră. Poveştile care circulă în jurul acestui oraş subteran sunt multiple, însă cea mai interesantă este cea lansată de către americani.

Derinkuyu, conform acestora, a reprezentat un refugiu al observatorilor, cei care vegheau din cele mai vechi timpuri asupra  oamenilor, deşi nu erau vieități. În viziunea celor care cred în astfel de lucruri paranormale, oraşul a fost construit de către Anunnaki, zeități care ar exista şi în prezent şi care ar ghida pământenii către dezvoltare. Aceste vietăți ar fi creat acest adăpost şi pentru a ajuta oamenii să îşi continue evoluția, în oraş fiind adăpostiți între 20.000 şi 25.000 de persoane.

Se pare că în perioada în care aceştia ar fi rămas adăpostiți, observatorii i-ar fi ajutat să se dezolte cultural şi religios, la primul etaj superior fiind descoperită recent o încăpere ce era folosită pe post de clasă de şcoală. De asemenea, între etajele trei şi patru a fost descoperit un pasaj care conducea la o biserică cruciformă.

Oraşul subteran Derinkuyu este localizat în provincia Nevşehir, în regiunea Cappadocia din Turcia. Adânc de aproape 60 de metri, oraşul se distribuie pe mai multe etaje şi poate găzdui simultan peste 20.000 de oameni, cu tot cu proviziile acestora. Locația este în prezent o adevărată comoară turistică. Arheologii turci au continuat să caute astfel de oraşe subterane, inspirați de succesul pe care îl are Derinkuyu, reuşind chiar să descope în secolul trecut un alt oraş subteran, în Kayseri.

Sursă imagine principală: sometimes-interesting.com


Citește și alte articole asemănătoare
○ Miracolul din Fátima: un eveniment inexplicabil?


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *