Ossobuco, traditionalul preparat provenit din zona de nord a Italiei si regasit in prezent in majoritatea restaurantelor italienesti, reprezinta unul dintre deliciile bucatariei milaneze.

Exista doua versiuni ale acestui preparat, diferenta principala dintre cele doua fiind reprezentata de absenta rosiilor, in cazul versiunii originale.

De asemenea, versiunea originala a preparatului prevede folosirea gremolata (mixtura de patrunjel, usturoi si coaja de lamaie), optionala in cazul retetelor mai noi.

La Osteria Piccola Cucina servim acest preparat in varianta sa clasica, gustul si savoarea pentru care Ossobuco a ajuns atat de apreciat in intreaga lume fiind o prioritate pentru noi.

Ossobuco, unul dintre deliciile bucatariei milaneze

Ossobuco servit la restaurantul Osteria Piccola Cucina

Ingredientul principal al retetei, indiferent de varianta in care de gaseste, este carnea de vitel.

Alegerea carnii nu este deloc simpla, in zona Lombardiei existand locuri unde vitei sunt crescuti in mod special pentru folosirea lor in bucatariile locale.

Acestia sunt crescuti pana ce ajung la greutatea de 300 kg, iar nutritia acestora este bazata in mod exclusiv pe consumul de lapte.

Gustul deosebit al preparatului este dat de maduva (inclusa in osul central al gambei spate), aceasta din urma topindu-se in timpul prepararii.

Ossobuco este unul dintre cele mai populare feluri de mancare in perioada rece si se serveste in principal alaturi de rissoto milanez cu sofran.

Profilul autorului Osteria Piccola Cucina

Osteria Piccola Cucina s-a deschis în Septembrie 2016, în Târgu Mureș, din pasiune pentru mâncarea italienească și mediteraneană. Ingredientele noastre sunt mereu proaspete, folosim doar materii prime aduse special pentru noi din Italia. Ambietul este unic, am dorit să creăm o atmosferă cât mai familiară, în care toți cei care ne vizitează să se regăsească și să revină cu plăcere.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *