De multi ani OZN-urile au reusit sa starneasca interesul si imaginatia oamenilor, existand multe stiri sau articole referitoare la acest subiect. Cele mai cunoscute in randul populatiei sunt farfuriile zburatoare, dar la fel de incitante sunt si OZN-urile subacvatice.

Pe scurt, OSN (obiecte subacvatice neidentificate).

In luna februarie a anului 1963, in Norvegia, in timp ce trupele NATO desfasurau un exercitiu, radiolocatoarele uneia dintre nave a observat brusc aparitia unui obiect la 10 km inaltime. Acesta avea diametrul de aproximativ 35 m si era de forma sferica.

Nu dupa mult timp, a venit si confirmarea, radarul unei alte nave din apropiere aproband semnalele date de radiolocatoare. Curand, OSN-ul a putut fi vazut si prin binocluri. Mergand pe ideea ca este vorba doar de un avion, s-au lansat avertizari in limba engleza, rusa si norvegiana ca aeronava sa paraseasca locul.

Datorita faptului ca nu reactiona avertizarilor, au decolat de pe aeroportul militar aflat in zona doua avioane de vanatoare pentru recunoastere. In momentul in care au ajuns la aproape 20 km de el, obiectul a coborat in mare viteza si in zig-zag.

→ Iti recomandam sa citesti si acest articol: Evadare din Sobibor

La doar cateva secunde distanta, s-a intamplat un lucru ciudat. OSN-ul a fost identificat de radare, ceea ce insemna ca deja a ajuns la o distanta mai mica de 300 m de de mare.

Lucrurile au continuat in aceeasi maniera, in scurt timp obiectul fiind detectat de sonare exact in locul in care a disparut din campul vizual al radarelor.

Acestui OSN ii era foarte usor sa se deplaseze cu mare viteza atat in aer cat si in apa, reusind sa activeze chiar si sonarele, care sunt folosite pentru depistarea submarinelor inamice. Membrii echipajului NATO au ramas fara cuvinte, fiind incapabili sa gaseasca o explicatie logica asupra obiectului observat.

Exista nenumarate istorii de acest gen, din locatii diferite precum Oceanul Indian, Puerto Rico sau Venezuela.