Palatul Alhambra – obiectivul turistic numarul unu din Granada

Palatul Alhambra – obiectivul turistic numarul unu din Granada

Palatul Alhambra este obiectivul turistic numarul unu din Granada, poate chiar si din intreaga Andaluzie. Acesta este compus din Generalife, Palatul Nasrid, Alcazaba si Palatul Carlos V, toate fiind inconjurate de un zid.

Dateaza inca din secolul al XIV-lea, iar numele acestuia provine din limba araba, insemnand „Castelul Rosu”. Denumirea este asociata cu materialul din care este realizat fortul, argila rosie.

Granada de sus

In anul 1492, in urma Cruciadei, Palatul Alhambra a ajuns pe mana crestinilor si cu toate ca era construit intr-un stil arabesc, nu a fost daramat.

Pana si acestia au fost incantati de design si au decis sa nu se atinga de el.

O decizie buna as spune, daca e sa ne gandim ca marea majoritate a persoanelor care viziteaza zona se opresc si la Palatul Alhambra.

Palatul Alhambra

Cererea pentru bilete este una foarte mare, asta cu toate ca se vand online, telefonic si la fata locului. Cea mai buna alegere este sa iti cumperi biletul online cu 1-2 luni inainte de vacanta.

Da, asa mult, au fost cazuri in care nici cu o luna inainte nu s-au mai gasit bilete.

Pretul pentru vizitarea celor 4 obiective este in jur de 15 euro si iti ofera libertatea de a vizita palatul o jumatate de zi.

Daca esti pasionat de calatorie, o excursie in Granada singur, cu prietenii sau familia este obligatorie. Iti da o stare de bine si te face sa realizezi ca se poate trai si linistit, nu doar in haos.

Sursa & Foto: mihaijurca.ro

Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *