Insula Mallorca, localizată la mai puţin de 200 kilometri de orașul Barcelona, parte din arhipelagul Balearic, este un punct de reper important în turismul spaniol, adunând anual mai bine de 5 de milioane de turiști, marea lor majoritate veniţi din Germania sau din Marea Britanie.

Mallorca este un adevărat paradis, dar și un centru multicultural ce adună anual cetăţeni de pe aproape întreg globul, mai bine de 20 de limbi fiind vorbite pe teritoriul acestei insule, pe parcursul unui an. Palma este capitala insulei Mallorca, adesea existând greșeli în diferenţierea insulei de orașul Palma de Mallorca.

Contrastele propuse de regiunile din Mallorca sunt cele ce atrag atât de mulţi turiști, îndeplinind necesităţile oricui, indiferent de motivul vizitei. Zona de sud a insulei este adesea vizitată de un număr ceva mai mare de turiști, aici adesea densitatea fiind cu mult mai mare decât în regiunea nordică.

Astfel, pentru cei al căror motiv al vizitei este căutarea unei regiuni liniștite, recomandată este zona de nord. Nu cred că ar avea rost să vorbim despre frumuseţea acestor locuri, imaginile ţinând oricând locul cuvintelor.

În schimb, trebuie pomenit motivul pentru care acest loc ar fi mai degrabă potrivit pentru o mutaţie definitivă, nu doar temporară. Palma de Mallorca este orașul spaniol ce ocupă poziţia de lider într-un clasament al Agenţiei Europeane de Mediu, în ceea ce privește rata mică de poluare.

Ca un plus, Palma de Mallorca nu este doar cel mai curat oraș spaniol, ci și unul dintre cele mai puţin poluate orașe din Europa, ocupând un loc în primele zece în clasamentul despre care tocmai pomeneam.

Un sejur de șapte zile pe această insulă vă va scoate din buzunar un minimum de 4.000 de lei pentru cazare, la un hotel de trei stele, preţ ce poate ajunge până la maxim 45.000 lei, la un hotel de 5 stele.


Citește și alte articole despre turism
○ Vukovar, orașul ce a renăscut în mai puţin de 25 de ani
○ Ce putem vizita în capitala României?