Parcul Național Zhangjiajie, primul parc natural de pe teritoriul Chinei

Parcul Național Zhangjiajie, primul parc natural de pe teritoriul Chinei

Parcul Național Zhangjiajie, situat în provincia Huanan din China, este unul dintre cele mai fascinante şi terifiante locuri de pe glob. Imaginile pe care un om le poate capta sunt unicate, imposibil de reprodus de către orice alt loc din afara Asiei.

Podul de sticlă din Zhangjiajie, cel mai lung şi mai înalt pod din lume

Podul din Zhangjiajie, construit la o înălțime de o mie de metri, transportă anual sute de mii de persoane, veniți din toate colțurile lumii, confirmând astfel ceea ce urmează să afirm. Situat deasupra canionului din Zhangjiajie, podul de sticlă dezvoltat de arhitectul israelian Haim Dotan, este cel mai lung şi mai înalt pod din lume. Aspectul natural al canionului, văzut de la o asemenea înălțime, ne obligă să ne rezervăm bilete de avion către China. Peisajul fabulos poate fi captat atât de pe pod, cât şi dintr-o regiune inferioară a canionului.

Parcul Național Zhangjiajie, primul parc natural de pe teritoriul Chinei
Podul de sticlă din Zhangjiajie

Parcul Zhangjiajie, un punct de reper de importanță mondială în turismul din Asia

Fanii filmului Avatar vor găsi deosebit de uimitor să meargă prin parc. Se crede că peisajele fabuloase ale canionului au inspirat-o pe James Cameron în momentul creării lumii din Pandora. Parcul este un punct de reper de importanță mondială în turismul din Asia, în special datorită prezenței în număr mare a turiștilor străini. Caracteristica principală a parcului sunt pilonii de nisip şi cuarț, un singur astfel de pilon având o înălțime de peste 1080 de metri. Pilonul la care fac referire a fost chiar redenumit în anul 2010, după filmul Avatar.

Parcul Zhangjiajie in filmul Avatar
Sursă foto: travelinfo2go.com

Peste 3000 de formațiuni geologice unice şi peste 500 de specii de plante

În total, parcul are mai mult de 3000 de formațiuni geologice unice. Potrivit ultimelor descoperiri ale cercetătorilor, coloanele au apărut în urma activității vulcanice care a avut loc în acest domeniu cu milioane de ani în urmă. Pe teritoriul parcului există peste o sută de specii de animale şi păsări, dar şi peste 500 de specii de plante, unele dintre acestea extrem de rare.

În timpul unei plimbări prin parc, turiștii pot admira peisajul ascultând cântecele păsărilor exotice şi pot vedea specii rare de orhidee. Pe teritoriul parcului există hoteluri şi campinguri ecologice de dimensiuni mici, dar şi cafenele sau restaurante, ceea ce face ca acest parc să fie foarte bine echipat din punct de vedere turistic.

Sursă foto: wuxing.ro

Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *