Din pacate, acesta este adevarul.

Parintii sunt persoanele care iti vor cel mai mult binele, nimeni nu poate contesta asta, dar stiu ei oare ce inseamna “bine” pentru tine?

In primul rand, intre tine si ei exista o diferenta semnificativa de varsta. Varsta care de cele mai multe ori este vizibila in mentalitate si gandire.

Este normal ca parintii sa vada lucrurile intr-un mod diferit, au “prins alte vremuri”, cum spun batranii. Pai si atunci, daca ei gandesc intr-un fel si tu in altul, cum pot sa stie cum percepi tu binele?

Iti spun eu, nu stiu. Este doar o falsa impresie. Motiv pentru care de cele mai multe ori iti fac rau.

Iti fac rau prin faptul ca incearca sa te indrume spre ceea ce cred ei ca este bine, cand de fapt pentru tine binele inseamna cu totul altceva.

Pe la 4 ani visai sa te faci astronaut?

Tot ce se poate.

Ce spuneau insa parintii tai cand le spuneai acest lucru?

Cel mai probabil, ceva de genul: “Nu se poate sa faci asta. E ceva ce in tara noastra nu exista. Du-te la tine in camera si fa-ti temele.”.

Si uite asa, in 10 secunde ti-au ucis un vis.

Tu singur iti induci in cap ideea ca daca cineva iti va spune ca nu se poate sa faci ceva, asa este si trebuie sa te resemnezi.

De cate ori insa, in viata, vei da peste acest feedback negativ? De foarte multe ori. Si daca tu ai fost invatat ca atunci cand cineva iti spune ca nu se poate, pai nu se poate, exact asta vei crede. Ca nu se poate.

Dar crede-ma, se poate.

Orice se poate.

Ai incredere in visul tau si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca nu se poate.

Nici macar pe parintii tai.