Deşi nu a împlinit încă vârsta de 17 ani, fotbalistul italian Pietro Pellegri a fost transferat de clubul AS Monaco, în schimbul sumei de 25 de milioane de euro, devenind astfel cel mai scump jucător din fotbalul mondial, transferat înainte de a împlini vârsta de 17 ani. Monaco a acceptat condițiile impuse de către cei de la Genoa, acordându-le acestora şi un procent dintr-un viitor transfer al tânărului fotbalist, însă doar dacă acesta va fi transferat pentru o sumă mai mare de 40 de milioane de euro.

Pellegri ajunge să dețină un al doilea record în fotbalul mondial, după ce în sezonul trecut a devenit cel mai tânăr debutant din Serie A, la vârsta de doar 15 ani şi 280 de zile. Pietro Pellegri a evoluat 300 de minute pentru clubul italian, în cei doi ani de când a ajuns la prima echipă. În sezonul acesta, Pellegri a marcat de două ori în campionat, în cele șase partide în care a avut șansa de a intra pe teren.

Pietro Pellegri, transferat de Monaco pentru 25 de milioane de euro

Deşi a dovedit că are calități excepționale pentru un jucător atât de tânăr, suma de transfer poate părea una mult prea mare, în condițiile în care AS Monaco a transferat un singur jucător în ultimii cinci ani, pentru o sumă la fel de mare. Trebuie însă să ne aducem aminte faptul că AS Monaco cheltuia în sezonul 2013/2014 suma de 150 de milioane de euro, pentru aducerea a patru jucători. Atunci însă, cei transferați de clubul francez erau deja fotbaliști consacrați: Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodrigues şi Kondogbia.

Puștiul Pellegri a mai fost dorit de Juventus, Arsenal şi Everton. Se crede că fotbalistul şi-a dorit să ajungă la Monaco, datorită salariului, care va urma să fie mai mare decât cel pe care l-ar fi primit în Anglia sau Italia, acolo unde taxele sunt cu mult mai mari.

Sursă foto: thesun.co.uk


Citește și alte articole despre fotbal
FCSB-Lazio, în șaisprezecimile Europa League